Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Cleverbet.eu : Η Ευρωλίγκα αρχίζει και ο πήχης είναι υψηλός

Κοινοποίηση

Η Ευρωλίγκα την ερχόμενη Πέμπτη (11/10) ξεκινάει και ο πήχης είναι ανεβασμένος σχετικά με την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες ξεκινούν με συγκεκριμένους στόχους και στην πορεία της χρονιάς θα μάθουμε αν τους πέτυχαν ή όχι.


Η Ευρωλίγκα είναι η μεγαλύτερη μπασκετική διοργάνωση στην Ευρώπη και επιτέλους για πολλούς λάτρεις του μπάσκετ ξεκινάει. Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να μας δείξουν τις ικανότητές του στο παρκέ και πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν. Οι συνολικά δεκαέξι ομάδες θα διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη οκτάδα, η οποία θα τους οδηγήσει στα playoffs του θεσμού κι από εκεί στη Βιτόρια όπου θα πραγματοποιηθεί το Final 4.
Η φετινή Ευρωλίγκα υποδέχεται τις Νταρουσάφακα, Μπάγερν Μονάχου, Μπούντουτσνοστ και Γκραν Κανάρια. Όπως σας έχουμε εξηγήσει το νέο σύστημα της Ευρωλίγκα κάθε χρόνο φέρνει ορισμένες ομάδες στο θεσμό, ενώ κάποιες άλλες αποχωρούν και αγωνίζονται στην κατώτερη κατηγορία, δηλαδή το Eurocup. Πάντως παρθενική συμμετοχή στη διοργάνωση κάνουν οι Μπούντουτσνοστ και Γκραν Κανάρια.
Επιπλέον το θετικό για τη διοργάνωση ήταν ότι πλέον δεν υφίσταται η κόντρα που είχε την περασμένη σεζόν με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης αλλά και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έβαλαν νερό στο κρασί τους και αποφάσισαν να συνεργαστούν αρμονικά για το καλό του μπάσκετ, όπως οι ίδιοι δήλωσαν.
Πλέον οι ομάδες ξεκινούν και ήδη έχουν γίνει ορισμένες μεταγραφικές κινήσεις. Άλλες ενισχύθηκαν περισσότερο και άλλες λιγότερο. Άλλες προτίμησαν την ανανέωση και άλλες τον κορμό. Σε κάθε περίπτωση και φέτος περιμένουμε μια ανταγωνιστική Ευρωλίγκα, η οποία ωστόσο έχει ήδη πριν από την έναρξή της, τρία μεγάλα φαβορί για τη συμμετοχή τους στο Final 4.
Ο λόγος γίνεται για την Ρεάλ Μαδρίτης (πρωταθλήτρια Ευρώπης), τη Φενέρ (φιναλίστ) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μιλάμε για ομάδες με εξαιρετικούς προπονητές (Λάσο, Ζοτς, Ιτούδης), πολλά χρήματα, σπουδαίους παίκτες και γενικότερα σύλλογοι που κάθε χρόνο έχουν πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία τρία χρόνια το έχουν κατακτήσει αυτές οι τρεις το συγκεκριμένο τρόπαιο, παίζοντας σε μεταξύ τους τελικούς. Έτσι, λοιπόν και φέτος ξεκινούν ως τα μεγάλα φαβορί.
Με δεδομένο ότι οι τρεις πρώτες θέσεις είναι πάνω-κάτω δεδομένες, μετά την τέταρτη θέση θα διεκδικήσουν οι δικές μας ομάδες. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Οι «αιώνιοι» δε γίνεται να λείψουν απ’ αυτή τη λίστα και φέτος όντας αρκετά ανανεωμένοι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στο Final 4. Ο μεν Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο ανανεωμένος από πέρυσι με γεμάτο ρόστερ (πλην της θέσης 4) και ο δε Ολυμπιακός έχει κάνει καλές μεταγραφές και συνεργάζεται με έναν εκ των κορυφαίων προπονητών. Τον Ντέιβιντ Μπλατ δηλαδή. Είναι δεδομένο ότι οι ελληνικοί σύλλογοι μπορούν να τα καταφέρουν.
Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν και οι ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν αλλά δεν θα πάρουν το πλεονέκτημα έδρας. Εδώ τα στοιχήματα είναι πολλά. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι μια ανανεωμένη ομάδα και έτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή της. Σίγουρα μπορεί και βάση λαού και χρημάτων να επιστρέψει. Από εκεί και πέρα Η Αναντολού Εφές προχώρησε σε ανανέωση και πλέον το ρόστερ της απαρτίζεται από έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να της δώσουν την πρόκριση. Ακόμα μια ομάδα είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η περσινή έκπληξη είναι καθαρά ομάδα προπονητή, του Σάρας δηλαδή. Τα υπόλοιπα δε χρειάζονται πολλές αναλύσεις.
Ένα ακόμα στοίχημα και ομάδα με πολλές φιλοδοξίες φέτος είναι η Μπαρτσελόνα. Ο Ναβάρο μπορεί να αποσύρθηκε αλλά οι «μπλαουγκράνα» τάραξαν τα μεταγραφικά νερά, καθώς απέκτησαν τον Κρις Σίνγκλετον. Από τις καλύτερες φετινές μεταγραφές της φετινής Ευρωλίγκα. Με δεδομένη και την παρουσία άλλων παικτών, η Μπαρτσελόνα μπορεί να παρουσιαστεί πολύ δυνατή και να χτυπήσει μια θέση στην 8αδα.
Μια ακόμα ομάδα που διεκδικεί θέση στην πρώτη 8αδα είναι φυσικά και η Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με ηγέτη τον Αλεξέι Σβεντ και μια δυνατή ομάδα με αθλητικότητα και physical game, η Κίμκι μπορεί να παράξει ωραίο μπάσκετ, το οποίο θα την οδηγήσει στην 8αδα όπου είναι και ο στόχος της αυτή τη στιγμή.
Από εκεί και πέρα πολλά μπορεί να γίνουν στη βαθμολογία, όμως στη φετινή Ευρωλίγκα, οι συγκεκριμένες ομάδες είναι πιο ποιοτικές από τις υπόλοιπες και έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάνε στα playoffs για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Final 4.
Διαβάστε στο cleverbet.eu αναλύσεις πρωταθλημάτων, προγνωστικά για το κουπόνι πάμε στοίχημα, δείτε τα στατιστικά και τις βαθμολογίες, πάρτε τα bonus εγγραφής των εταιριών στοιχήματος.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα