Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ανάλυση του Foxbet στο ΑΕΚ – Μπενφίκα

Κοινοποίηση

Ιστορικό παιχνίδι απόψε για την ΑΕΚ, που μετά από 12 χρόνια υποδέχεται και πάλι ομάδα για τη φάση των ομίλων του Champions League στην έδρα της. Υψηλό εμπόδιο η Μπενφίκα και τι θα ποντάρουμε; Διαβάστε την ανάλυση και τα προγνωστικά του Foxbet.

ΑΕΚ

Στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο στο Άμστερνταμ και δέχτηκε σε ανύποπτη φάση το πρώτο γκολ (46′). Δεν απείλησε ιδιαίτερα και δέχτηκε άλλα δύο γκολ στο τέλος (77′, 90′), χωρίς η εικόνα του αγώνα να δικαιολογεί το τελικό 3-0. Κακό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα σε περίπτωση που χρειαστεί την ισοβαθμία με τον Άγιαξ στην πορεία (για τη 2η ή 3η θέση). Στο πρωτάθλημα επιβλήθηκε 3-0 του ΟΦΗ στην Κρήτη, σε ένα εύκολο απόγευμα. Προηγήθηκε (20′), απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 30′ και «καθάρισε» το ματς με άλλα δύο τέρματα στο 32′ και το 65′. Ξεπέρασε άμεσα την απώλεια από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ευνοήθηκε από την ήττα του Ολυμπιακού και η διαφορά της από την κορυφή μειώθηκε στον ένα βαθμό. «Ήταν καλό μάθημα το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτό το επίπεδο. Περιμένω καλύτερη αντίδραση αύριο», είπε ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης, προσθέτοντας: «Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι πρέπει να κερδίσουμε». Ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (7/10).

Αγωνιστικά Νέα: Τη 2η από τις 4 αγωνιστικές της τιμωρίας τους αναμένεται να εκτίσουν ο αριστερός μπακ Λόπες (3/0, 5/0, είναι και τραυματίας) και ο επιθετικός Μάρκο Λιβάγια (4/1, 4/1). Το θετικό είναι πως σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άγιαξ εξέτισε κι επιστρέφει ο μεσοεπιθετικός Μπακασέτας (3/1, 5/2). Παραμένουν εκτός οι ανέτοιμοι Μπογέ (1/0, 0/0), Αλμπάνης (1/0, 0/0), Άλεφ (5/0, 3/0), επανέρχεται και ο αμυντικός Οικονόμου (5/0, 2/0), που πήρε ανάσες κόντρα στον ΟΦΗ.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Μπάρκας – Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ – Σιμόες, Γαλανόπουλος – Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης – Πόνσε

Μπενφίκα

Κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, έφτανε μέχρι την περιοχή της Μπάγερν, όμως στην τελική πάσα και προσπάθεια είχε κακές επιλογές, δεν σκόραρε και μοιραία ηττήθηκε με 2-0 από τους ποιοτικότερους Βαυαρούς. Δέχτηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (10′, 54′), βάσει ευκαιριών άξιζε κι αυτή να πετύχει ένα. Στο πρωτάθλημα άφησε με αναπάντεχο τρόπο βαθμούς στην έδρα της Τσάβες (2-2). Προηγήθηκε στο 3′, στο 75′ το 1-1, πέτυχε δεύτερο γκολ στο 84′, όμως έμεινε με παίκτη λιγότερο 3 λεπτά αργότερα και ισοφαρίστηκε εκ νέου στο 94′! Το αποτέλεσμα αυτό είχε ως συνέπεια να πέσει από την κορυφή, αλλά απέχει μόνο δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπράγκα (και έναν από την Πόρτο), είναι νωρίς ακόμα. Ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με την Πόρτο, την Κυριακή. «Δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας. Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει καλά και στο δικό της πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον αγώνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής Βιτόρια, στον οποίο ασκείται κριτική από τον εγχώριο Τύπο.

Αγωνιστικά Νέα: Υπήρχαν καλά και κακά νέα για τον προπονητή Ρούι Βιτόρια. Αποκόμισαν χτυπήματα στο ματς με την Τσάβες δύο Βραζιλιάνοι, ο κεντρικός αμυντικός Ζαρντέλ (5/1, 6/0, αρχηγός) και ο μέσος Γκάμπριελ (1/0, 2/0), αμφότεροι έμειναν εκτός αποστολής. Αντιθέτως, σε αυτή βρίσκονται οι επιθετικοί Σάλβιο (4/2, 4/1), Φακούντο Φερέιρα (3/0, 3/1), που έχασαν το προηγούμενο, με τη συμμετοχή του πρώτου να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή. Εκτός οι Εμπουεχί (Α.), Κροβίνοβιτς (Μ.), Φέλιξ (Μ.), Σάμαρης (Μ.).

Πιθανή ενδεκάδα: (4-1-4-1): Βλαχοδήμος – Αλμέιδα, Κόντι, Ντίας, Γκριμάλδο – Φέισα – Σίλβα, Ζέντσον Φερνάντες, Πίτσι, Σέρβι – Σεφέροβιτς

Δες τα προγνωστικό για το ματς της ΑΕΚ στο Foxbet.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα