Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στον «αέρα» η παροχή οπτικών ειδών στους ασφαλισμένους

Κοινοποίηση

Τον κίνδυνο να καταστεί επί της ουσίας ανενεργή η παροχή οπτικών ειδών στους ασφαλισμένους, παραδέχεται ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, καταλογίζοντας ωστόσο την ευθύνη στους οπτικούς-οπτομέτρες.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υπενθυμίζει τις νέες διαδικασίες χορήγησης οπτικών ειδών και καλεί τους οπτομέτρες να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το νομικό πλαίσιο που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2018. Υπενθυμίζεται ότι, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς τους οπτικούς, να τηρήσουν την κείμενη νομοθεσία και ξεκαθάρισε ότι το μέτρο του voucher θα εφαμοστεί.

«Σχετικά με τις νέες διαδικασίες χορήγησης “οπτικών ειδών” στους δικαιούχους του Οργανισμού, αφενός μέσω των συμβάσεων που έχουν εγκριθεί και υπογραφεί με τους οπτομέτρες από 14 Φεβρουαρίου 2018 και αποτελεί διαδικασία που εξακολουθεί να ισχύει και αφετέρου μέσω της “βεβαίωσης πληρωμής” που συνοδεύει την έκδοση της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης του Οφθαλμιάτρου, επανερχόμεθα και σας ενημερώνουμε ότι, εξακολουθεί να τηρείται το νομικό πλαίσιο της σύναψης συμβάσεων με τους Οπτομέτρες Πανελλαδικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που ανακοινώθηκαν από 15.1.2018 και 20.2.2018 στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

Κρίνεται σκόπιμο και επιβεβλημένο να υπενθυμίσουμε τη δυνατότητα στους Οπτομέτρες της σύναψης συμβάσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν τόσο τους ίδιους για την άμεση υποβολή των απαιτήσεών τους, όσο και τους δικαιούχους περίθαλψης από τον ΕΟΠΥΥ» επισημαίνει ο κ. Γεωργακόπουλος.

«Είναι κατανοητό ότι, για να καταστεί ενεργή η διάταξη του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) που εντάσσει τα οπτικά στα χορηγούμενα είδη από τον Οργανισμό, οι τρόποι παροχής τους όπως είναι νομοθετημένοι, υλοποιούνται είτε μέσω των “συμβάσεων” είτε των “βεβαιώσεων πληρωμής” που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η /10/2018» καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα