Συλλήψεις διακινητών μετά από καταδίωξη στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης

Συλλήψεις διακινητών μετά από καταδίωξη στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 14 μη νόμιμους μετανάστες, προχώρησαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης.

Στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης (ύψος οικισμού Κοπτερού), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον εικοσάχρονο οδηγό αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο ύψος του οικισμού Αμαξάδων, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον εικοσάχρονο, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην εθνική οδό Ορμενίου - Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, το όχημα κινήθηκε στην Εγνατία Οδό και στον κόμβο Μάκρης εξήλθε από αυτήν και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال