Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Arxondasbet.com: Αφιερώμα στον Αντρές Ινιέστα

Κοινοποίηση


Πριν περάσουμε στο σημερινό αφιέρωμα να πούμε ότι στον Άρχοντα διαβάζεται καθημερινα προγνωστικά στοιχήματος δωρεάν για όλους τους αναγνώστες μας από το 2000!
Ο Αντρές Ινιέστα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς μέσους της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Ένας άνθρωπος, ο οποίος σύνδεσε το όνομα του με μια ομάδα που αγάπησε από μικρό παιδί.

Την Μπαρτσελόνα δηλαδή

Κακά τα ψέματα, όταν ξεκινάς να γράψεις ένα άρθρο, στο οποίο θα γίνει ειδική αναφορά στον Αντρές Ινιέστα, τα λόγια είναι περιττά. Δε χρειάζονται ούτε συστάσεις αλλά κι ούτε ιδιαίτερες μνείες προς το ευρύ κοινό που διαβάσει το συγκεκριμένο κείμενο.
Το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη αποτελεί από μόνο του μια ολόκληρη ιστορία.
Μια ιστορία που συνδέθηκε με το ποδόσφαιρο, την Μπαρτσελόνα και την εθνική Ισπανίας. Είναι δεδομένο ότι όλοι όσοι έχουμε δει τον Ινιέστα να αγωνίζεται, θα πρέπει να νιώθουμε τυχεροί.
Ο Αντρές Ινιέστα αποφάσισε τη φετινή χρονιά να αποτελέσει παρελθόν από την Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά να ακολουθήσει τη διαδρομή που χάραξε ο Τσάβι κι όχι ο Κάρλες Πουγιόλ. Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές αποτελούν τους εμβληματικούς αρχηγούς της Μπαρτσελόνα.
Μιας ομάδας που κατά καιρούς έχει βγάλει σπουδαίους παίκτες. Η συγκεκριμένη απόφαση του Ισπανού αμυντικού χαφ να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, δεν ήταν και εκείνη που ήθελαν να ακούσουν τόσο οι οπαδοί όσο και η ίδια η ομάδα. Είναι δεδομένο όμως ότι ούτε και ο ίδιος θέλησε να πάρουν τέτοια τροπή τα πράγματα.

Η Μπαρτσελόνα για τον Ινιέστα είναι οικογένεια

Είναι το δεύτερο σπίτι του κι αυτό όλοι το ξέρουν. Το να αποφασίσει ο ίδιος να αποχωρήσει στα 33 του από το σύλλογο, σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Τα ερωτηματικά στη συγκεκριμένη τροπή που πήραν τα πράγματα είναι πολλά.
Ο καθένας μπορεί να μεταφράσει με το δικό του τρόπο και να εκφράσει τη δική του θεωρία κι άποψη για το λόγο που ώθησε τον Ινιέστα στην έξοδο. Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, αποχωρεί, διότι δεν μπορεί να δώσει το 200% στο γήπεδο και γιατί δεν θα είναι βασικός. Όπως επίσης είχε πει, η ομάδα αξίζει από εκείνον να πάρει το 200% όσο είναι στο γήπεδο.
Η απόφαση δεν αλλάζει και ο Ινιέστα μετά το πέρας της φετινής σεζόν θα ταξιδέψει στην Κίνα για να συνεχίσει την καριέρα του. Στην Μπαρτσελόνα θα έχει να θυμάται πολλά και από την ομάδα φεύγει γεμάτος. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του συλλόγου κι έπειτα έγινε επαγγελματίας κι αρχηγός της.
Έκατσε συνολικά 22 χρόνια και κατέκτησε 32 τρόπαια. Απλά τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο. Θεωρήθηκε μαζί με τον Τσάβι, ότι καλύτερο έχει βγάλει η Μπαρτσελόνα στο κέντρο και μαζί μ’ εκείνον, τον Μέσι και τον Πουγιόλ, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φτιάξει μια τέλεια ομάδα που έπαιζε ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο.
Είναι δεδομένο ότι παίκτες σαν τον Ινιέστα, το ποδόσφαιρο δε γίνεται να βγάλει κάθε μέρα. Ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και δάκρυσε, μπορεί να ανέφερε ότι δεν τον πείραξε το γεγονός ότι δεν έγινε κάτοχος μιας Χρυσής Μπάλας, ωστόσο στα δικά μου μάτια, θεωρώ τη συγκεκριμένη απόφαση μια πολύ μεγάλη αδικία.
Στη διετία 2010-12 ο Ισπανός άσος θα μπορούσε να είχε κατακτήσει μια Χρυσή Μπάλα. Οι εμφανίσεις του τόσο με τη Μπαρτσελόνα όσο και με το εθνόσημο ήταν μοναδικές και σίγουρα άξιζε και βάση προσωπικών στατιστικών αλλά και συλλογικών τίτλων να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.
Από εκεί και πέρα, ο Ινιέστα έχει προσφέρει πολλά πράγματα και στην εθνική του ομάδα. Πιστός στρατιώτης και πάντα παθιασμένος με το εθνόσημο. Οι Ισπανοί πανηγύρισαν αξέχαστες στιγμές με τον Ινιέστα στο ρόστερ τους, όμως ουδείς δεν θα ξεχάσει το γκολ του απέναντι στην Ολλανδία το 2010 στον τελικό του Μουντιάλ.
Ένα γκολ, το οποίο έδωσε το μοναδικό έως και σήμερα Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία. Δύο χρόνια νωρίτερα ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους είχαν πανηγυρίσει και την κατάκτηση του Euro.
Ήταν τα χρόνια όπου και η εθνική Ισπανίας είχε απογειωθεί έχοντας ποδοσφαιριστές όπως οι Κασίγιας, Πουγιόλ, Ράμος, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια και πολλούς άλλους.
Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι για τη Μπαρτσελόνα κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο. Δεν θα πούμε ότι δεν είναι συνηθισμένη απ’ αυτά, καθώς κι ο Τσάβι ήταν παίκτης-σημαία για την ομάδα κι έφυγε. Η εποχή Ινιέστα σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος της και πλέον μπροστά μας ανοίγεται η εποχή Λιονέλ Μέσι.
Ο Αργεντινός σταρ θα πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και θα αναλάβει να ηγηθεί πλήρως τη Μπαρτσελόνα με πιστούς στρατιώτες δίπλα του τον Μπούσκετς, τον Άλμπα, τον Κουτίνιο κλπ.
Η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη αλλά σίγουρα ο σύλλογος επειδή είναι τεράστιος θα τα καταφέρει και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε Ισπανία και Ευρώπη.
Από την ομάδα του Άρχοντα >> arxondasbet.com
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα