Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντόρτμουντ – Μπάγερν : Η Βεστφαλία «καίγεται»!

Κοινοποίηση

Πριν περάσουμε στην ανάλυση του σημερινού αγώνα να σας υπενθυμίσουμε πως στο bet-on-arme μπορείτε βρείτε εκτός από προγνωστικά στοιχήματος και μια ενημερωμένη λίστα των νόμιμων στοιχηματικών εταιριών.
Όταν ξεκινούσε η χρονιά στο Γερμανικό πρωτάθλημα, όλοι ήταν σχεδόν βέβαιοι πως θα έβλεπαν το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια ξανά και ξανά. Ποιο είναι αυτό; Τη Μπάγερν Μονάχου να έχει πάρει τον τίτλο από τον… χειμώνα και απλά να περιμένουμε την επιβεβαίωση λίγο πριν την άνοιξη.
Φέτος, όμως, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί, τουλάχιστον λίγο πριν την χειμερινή μεγάλη διακοπή της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί είναι 4 πόντους πίσω από την κορυφή του πίνακα μετά από 10 παιχνίδια, εκεί όπου βρίσκεται η Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Έτσι, το «klassiker» του Σαββάτου (19:30) στη Βεστφαλία δεν έχει μόνο χαρακτήρα γοήτρου (όπως γινόταν συχνά τα τελευταία 5-6 χρόνια) με τις δυο ομάδες να έχουν μεγάλη κόντρα γενικότερα από πολύ παλιά, αλλά και σπουδαίο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς πιθανή νίκη των «κιτρινόμαυρων» τους καθιστά και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο μετά από 7 χρόνια.

Με σούπερ ψυχολογία οι γηπεδούχοι

Έχοντας το σώμα στη Μαδρίτη και το μυαλό στη… Μπάγερν, η Ντόρτμουντ δεν έφτασε τα γνωστά της στάνταρ μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ και ηττήθηκε με 2-0 από την Ατλέτικο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ιδιαίτερα πολλά πράγματα, καθώς μαζί με τους «ροχιμπλάνκος» κατά 99% θα περάσουν στην επόμενη φάση.
Ο Λουσιάν Φαβρ ξεκούρασε και μερικούς από τους λογιζόμενους βασικούς, καθώς το σπουδαίο ραντεβού είναι στην έδρα τους. Η Ντόρτμουντ με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, θα επιδιώξει να κρατήσει το αήττητο ρεκόρ της απέναντι στη μεγάλη και «αιώνια» αντίπαλο, τη Μπάγερν.
Οι «κιτρινόμαυροι», παρότι δεν έχουν την ποιότητα που είχαν στο ρόστερ τους τις περασμένες σεζόν, δείχνουν περισσότερο ομάδα φέτος και έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να «σβήσουν» την περσινή «εξάρα» που δέχθηκαν από τους Βαυαρούς. Ο Φαβρ δεν έχει ιδιαίτερες απώλειες στο ματς, καθώς ο Πίστσεκ επέστρεψε και οι Ντιαλό-Σμέλτσερ παραμένουν μακροχρόνια απόντες.
Πιθανή 11άδα Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Ακάντζι, Ζαγκαντού (Τοπράκ), Χακίμι, Ντιλέινι, Βίτσελ, Σάντσο, Ρόις, Λάρσεν (Γκερέιρο), Αλκάθερ

Με την πλάτη στον τοίχο οι Βαυαροί

Έστω και δύσκολα, η Μπάγερν κατάφερε να «λυγίσει» την αξιόμαχη ΑΕΚ στο Μόναχο και πλέον βλέπει μπροστά της μόνο το ντέρμπι της Βεστφαλίας. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά… θεματάκια.
Δημοσιεύματα, μάλιστα, αναφέρουν πως οι «παλιοσειρές» της ομάδας, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μίλερ και Χούμελς, θέλουν να διώξουν τον προπονητή τους, Ρόμπερτ Κόβατς, καθώς τον θεωρούν υπαίτιο της κακής φόρμας της ομάδας! Μέσα στο αυτό το κλίμα, οι Βαυαροί ετοιμάζονται για το σπουδαίο ραντεβού στο βορρά, έχοντας και απουσίες.
Τιάγκο και Ρόμπεν κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι εκτός μάχης, ενώ εδώ και καιρό τραυματίες είναι οι Τολισό και Κομάν. Ο Κόβατς, παρά τη στήριξη της διοίκησης ξέρει πως μια νέα ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα από την ομάδα που τη συναγωνίζεται για τον τίτλο, θα κάνει τη θέση του πολύ δύσκολη στον πάγκο.
Η Μπάγερν, πάντως, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται, θα πάει μόνο για τη νίκη στην κοιλάδα του Ρουρ και θα επιδιώξει να δώσει… απαντήσεις σε όσους αμφιβάλλουν για την κυριαρχία της.
 Πιθανή 11άδα Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Αλάμπα, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ (Σούλε), Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Χάμες, Ριμπερί (Μίλερ), Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι

«Πάμε σαν αουτσάιντερ!»

Σαν φαβορί έμπαινε στο γήπεδο η Μπάγερν τα τελευταία χρόνια σε όλα της τα παιχνίδια κόντρα στη Ντόρτμουντ, όμως φέτος η κατάσταση αυτή έχει διαφοροποιηθεί, όπως τουλάχιστον ανέφερε στις δηλώσεις του για το παιχνίδι ο πρόεδρος των Βαυαρών, Ούλι Χένες: «Δεν γίνεται να πας να παίξεις ένα ματς στο Ντόρτμουντ και να πεις πως έχεις σίγουρους τους βαθμούς. Μετά από πολλά χρόνια παίζουμε ένα ματς μαζί τους και πάμε σαν αουτσάιντερ. Οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά και βλέπουμε…» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την πρόσφατη παράδοση των δυο ομάδων στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ, τα πάντα είναι μοιρασμένα από το 2010 και μετά, με 3 νίκες να έχει η Μπορούσια, άλλες τόσες η Μπάγερν και 2 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.


Δεν χάνει η Μπορούσια

Με βάση την εικόνα που έχουμε από τις δυο ομάδες τον περασμένο μήνα, κλίνουμε προς αριστερά. Μπορεί διαβάζοντας τα ονόματα στις εντεκάδες να υπάρχει σοβαρή υπεροχή των πρωταθλητών, όμως έδρα και φόρμα δείχνουν Ντόρτμουντ. Όπως και να ‘χει, αναμένουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι και αν ήταν κάτι να επιλέγαμε στοιχηματικά, αυτό θα ήταν η μη ήττα των Βεστφαλών. 1 DNB – 2,30
Bet-on-arme.com | Προγνωστικά Στοιχήματος
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα