Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπενθύμιση: Υπάρχει ήδη Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός (προεκλογικού) παραλογισμού σχετικά με “φήμες” περί δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών στην ορεινή Ξάνθη, και πιο συγκεκριμένα στην Σταυρούπολη.
Πρόκειται για πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για μετατροπή του ανενεργού στρατοπέδου στην Σταυρούπολη σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. Όπως ήταν φυσικό η είδηση αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει έναν βομβαρδισμό ανακοινώσεων από διάφορες πολιτικές προσωπικότητες και φορείς της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν θα επιστρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.
Φαίνεται ωστόσο πώς οι ίδιοι λησμονούν επιδεικτικά πως στην Ξάνθη λειτουργεί ήδη Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, στο οποίο τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και το προσωπικό της Αστυνομίας έρχονται καθημερινά σε επαφή με συνθήκες διαβίωσης που μόνο τιμητικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις περί προσωρινής λειτουργίας του Κέντρου και επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής, το Κέντρο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.
Αυτοί λοιπόν που ξαφνικά ευαισθητοποιηθηκαν για μια “φήμη” (η οποία μάλιστα αν ανατρέξει κανείς στο αρχείο του εντύπου και ηλεκτρικού Τύπου της περιοχής θα διαπιστώσει πως ανά διαστήματα τα τελευταία χρόνια κάνει την εμφάνιση της) και είναι πρόθυμοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή του ενδεχομένου λειτουργίας Κέντρου Μεταναστών στη Σταυρούπολη, γιατί δεν ασχολούνται με κάτι πιο απτό και πραγματικό; Ήτοι, το υπάρχον Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, το οποίο δεν φημίζεται για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης τόσο των φιλοξενούμενων όσο και των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα