Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Η γνωριμία με το Πανεπιστήμιο μέσα από τους ίδιους τους φοιτητές”

Κοινοποίηση

Η EESTEC LC Xanthi διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το “UniDay”, μια ημερίδα με θεματολογία την ενημέρωση των μαθητών της Ξάνθης σχετικά με τις σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τη διαχείριση της ψυχολογίας τους κατά τη διαδικασία προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα, το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τρεις ομιλίες. 

Η πρώτη από τον κ. Αντώνη Ασλανίδη για τις ορθότερες διατροφικές συνήθειες των μαθητών καθώς και τη συμβολή των γονέων στη διαδικασία ένταξης τους στην καθημερινότητα των υποψηφίων για την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης τους, η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο κ. Ιωάννα Διαμαντοπούλου με τίτλο “Σχέσεις παιδιών και γονέων στη Γ΄ Λυκείου” που θα δώσει συμβουλές ψυχολογικής υποστήριξης και η τρίτη θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕ.ΣΥ.Π. με τίτλο “Μετάβαση από τη Δευτεροβάθμια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”. Οι πρωινές ώρες της ημερίδας που αφορούν τους μαθητές, η οποία θα λάβει χώρα στις 23 Νοεμβρίου 2018 στον Πολυχώρο ‘Π’ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, είναι 8:00 πμ έως 2:30 μμ. Ενώ, η ενημέρωση γονέων θα πραγματοποιηθεί τις απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας από τις 5:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Κατά την διάρκεια του πρωινού μέρους της εκδήλωσης, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποιες σύντομες ομιλίες με θέμα την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με το αντικείμενο ενασχόλησης κάθε τμήματος καθώς και να πάρουν απαντήσεις για τα ερωτήματα που τους απασχολούν. Απώτερος σκοπός είναι να δώσουμε την δυνατότητα στους μαθητές να δουν το πανεπιστήμιο από τα μάτια των φοιτητών και να έχουν μια πιο σφαιρική άποψη επιλέγοντας πιο συνειδητά τη σχολή που θα φοιτήσουν.

Η διοργάνωση αυτής της ημερίδας δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη συμβολή των χορηγών μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως για τη στήριξη της πρωτοβουλίας μας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αμερικάνικο κολλέγιο της Θεσσαλονίκης “ACT”, το “e-food” τη μεγαλύτερη πλατφόρμα παραγγελιών φαγητού, το ιδιωτικό φροντιστήριο “EC Studies” και το καφεστιατόριο “Κυβερνείο”. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου και τη βελτίωση των ευκαιριών που αυτή συνεπάγεται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η άμεση επαφή των χορηγών μας με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς ενισχύει την ήδη υπάρχουσα σχέση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την σελίδα μας στο facebook “UniDay” είτε στο e-mail μας: uniday.xanthi@gmail.com

Σας περιμένουμε όλους!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα