Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πιαλόγλου: «’Μάχη’ για τις ευρωπαϊκές θέσεις»

Κοινοποίηση

Ο πρόεδρος της Ξάνθης μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας, αλλά και την προσφορά του Πανόπουλου
Μοιράσου το σε:

Για την πορεία της Ξάνθης και την προσφορά του Χρήστου Πανόπουλου στην ομάδα, μίλησε ο πρόεδρός της Αρης Πιαλόγλου στον  «FAIR PLAY FM»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την σημασία του ανθρώπου Πανόπουλου για την Ξάνθη:
«Μια ιστορία 27 χρόνων με συνεχόμενες παρουσίες στην Α Εθνική. Είμαστε η μοναδική επαρχιακή ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Το ότι είμαστε σε μία ακριτική περιοχή με ιδιαιτερότητες μάλλον η ΠΑΕ έχει καθορίσει γνώρισμα στοιχεία της περιοχής, το να μάθουν που είναι η Θράκη που είναι η Ξάνθη. Πολύς κόσμος δεν ήξερε την Ξάνθη πριν ανέβει στην Α’ Εθνική».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
«Στο πρώτο ημίχρονο μας αδικεί το σκορ. Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες το παραμικρό λάθος πληρώνεται, όταν ξεκινάς το δεύτερο ημίχρονο δεχόμενος γκολ μέσα στην Τούμπα καταλαβαίνεις ότι το πράγμα δυσκολεύει. Γενικά τα τελευταία χρόνια μέσα στην Τούμπα είμαστε ανταγωνιστικοί και ορισμένες φορές χάνουμε στις λεπτομέρειες».

Για τους στόχους της Ξάνθης την φετινή χρονιά:
«Όπως είναι τα ζητήματα και εννοώ ότι πέφτουν τρεις ομάδες, είναι λογικό να βάζεις στόχο την εξάδα για να πεις ότι θα αποφύγεις περιπέτειες υποβιβασμού στις τελευταίες αγωνιστικές. Αν δούμε τις τελευταίες βαθμολογίες θα δούμε ότι είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ των ομάδων που υποβιβάζονται και αυτές που κυνηγούν την οκτάδα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις και να νικάμε όπου μπορούμε. Μακάρι να προκριθούμε στην Ευρώπη κάτι που δεν καταφέραμε πέρσι».

Για την παραγωγή προπονητών στην Ξάνθη:
«Σκεφτείτε πόσοι προπονητές πέρασαν από εμάς και μετά πήγαν σε μεγάλες ομάδες, έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα, έχουν κάνει πολλές παρουσίες στην Ευρώπη. Για επαρχιακή ΠΑΕ δείχνουμε τα δόντια μας».

Για τον Λουτσέσκου:
«Ένας άνθρωπος με τον οποίο συνεργαστήκαμε τρία χρόνια, κορύφωση η συμμετοχή μας στον τελικό κυπέλλου. Πιστεύω ότι πραγματικά άφησε το στίγμα του στην Ξάνθη και άφησε στην πόλη μας μόνο φίλους. Χαίρομαι για την πορεία του στον ΠΑΟΚ».

Για τον Ράσταβατς:
«Ο Ράσταβατς πραγματικά έδειξε και πέρσι και φέτος ότι είναι ένας μαχητικός άνθρωπος, με πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω πραγματικά ότι η δουλειά του φαίνεται στο γήπεδο».

Για την κούρσα του πρωταθλήματος:
«Έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Βέβαια ο ΠΑΟΚ έχει πάρει μία σοβαρή διαφορά έχοντας διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος με μία ισοπαλία, φαίνεται ότι δύσκολα θα χαθούν βαθμοί που θα σου κόψουν το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες ανταγωνιστικές, πιστεύω θα παλέψουν μέχρι ένα σημείο αλλά σαφέστατο προβάδισμα έχει ο ΠΑΟΚ».

Για την μάχη της πεντάδας:
«Είναι αρκετές παραδοσιακές ομάδες με την προσθήκη του Άρη που θα παλέψουν για την πρώτη εξάδα και λέω εξάδα γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη οπότε η 6η θέση δίνει εισιτήριο για Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι πέφτουν τρεις ομάδες:
«Το κάνει σίγουρα πιο ανταγωνιστικό και δεν είναι μόνο οι 3 που πέφτουν αλλά και για τον τέταρτο που παίζει μπαράζ, μία διαδικασία που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει και το λέω εκ πείρας γιατί βρεθήκαμε απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου».

Για την συμβολή της ΕΡΤ στην μετάδοση των αγώνων:
«Είναι λογικό ότι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα με επτά άστεγες τηλεοπτικά ομάδες. Είναι μεγάλη η συμβολή της ΕΡΤ σε αυτό το ζήτημα, τα τηλεοπτικά συμβόλαια είναι ισόποσα με τα προηγούμενα χρόνια. Ένα ανοικτό κανάλι τονώνει την δίψα των φιλάθλων να παρακολουθούν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όπως και να το κάνουμε ένας φίλαθλος που αγαπάει την Ξάνθη θα έρθει να την δει και μιλάω για μία ομάδα όπως είναι η Ξάνθη, η Τρίπολη, ο Ατρόμητος με καλή πορεία αλλά χαμηλή προσέλευση στο γήπεδο. Καταλαβαίνετε ότι ο φίλαθλος θα έρθει να δει την ομάδα του, πρακτικά δεν έχουμε απώλειες στο γήπεδο. Σίγουρα είναι ένα μικρό παράπονο μου για την έλευση του κόσμου, προσπαθούμε να δώσουμε ελαφρυντικά όπως είναι ο κορεσμός μετά από 30 χρόνια παρουσίας και το λέω αυτό γιατί σε δύσκολες στιγμές είχαμε μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου. Οι 4000 που κατέβηκαν στον τελικό κυπέλλου σε 24 ώρες, στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου, ας πούμε ότι επιλεκτικά ο κόσμος δείχνει την αγάπη του στην ομάδα».
Gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα