Πορεία για τη Μακεδονία απο τους μαθητές στην Ξάνθη

Πορεία για τη Μακεδονία απο τους μαθητές στην Ξάνθη


Σε πορεία μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής μαθητές της περιοχής.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, κυρίως κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης με κατεύθυνση την Κεντρική Πλατεία.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το σύνολο των γυμνασίων και λυκείων της περιοχής προχώρησαν σε καταλήψεις, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Μαθητές και στο σχολείο της Γλαύκης προχώρησαν επίσης σε κατάληψη, όπως και μαθητές από τα Άβδηρα. Στις εισόδους των σχολείων τοποθετήθηκαν κάδοι, αλυσίδες και ελληνικές σημαίες και πανό.

Κατα τη διάρκεια της πορείας των μαθητών υπήρξαν δυνάμεις της Αστυνομίας μέσα στο κέντρο της πόλης, καθώς και μια πορεία αριστερών οργανώσεων με κόκκινες σημαίες και διαφορετικά συνθήματα. 





Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال