Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξάνθη – Πανιώνιος: Πέρασμα με Μασούρα απ’ τα Πηγάδια!

Κοινοποίηση



Η Ξάνθη έφτασε να είναι τρίτη στη βαθμολογία, αλλά ο Πανιώνιος έδειξε την… ποιότητα του στα Πηγάδια και έφυγε με τη νίκη, έχοντας για πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μασούρα (1-0). Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Ακρίτες.

Με γκολ του Μασούρα από το 36΄, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη στα Πηγάδια της Ξάνθης από την τοπική ομάδα και της διέκοψε το νικηφόρο σερί των 4 αγώνων. Ο Πανιώνιος έπαιξε πιο έξυπνα και χωρίς να έχει τις ευκαιρίες ή την εδαφική υπεροχή κράτησε τη νίκη, την 4η φέτος, παίζοντας όμως στα τελευταία 12 λεπτά με παίκτη περισσότερο λόγω, της αποβολής του Αλμέιδα με δεύτερη κίτρινη.

Η Ξάνθη είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος του ημιχρόνου, αλλά ο Πανιώνιος έβγαλε ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο από το 20′ και μετά. Οι Ακρίτες πίεσαν ψηλά και έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 11′. Ο Ντομίνγκες έκανε λάθος, ο Καντά έκλεψε και έπαιξε το ένα-δύο με τον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Εννιά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς (ο Ζίφκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε το σουτ του Μασούρα). Στο 27′ οι “κυανέρυθροι” άγγιξαν” το 0-1. Ο Κούρντι έβγαλε τη σέντρα και ο Μασούρας έστειλε την μπάλα -με κεφαλιά- στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντουρμισάι πήρε το… ριμπάουντ, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ζίβκοβιτς έβγαλε εντυπωσιακά! Τρία λεπτά αργότερα, ο Μασούρας ξεπέρασε τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά πήγε πλάγια και το πλασέ του έφυγε άουτ.

Δυο 24ωρα μετά την κλήση του στην εθνική Ελλάδας, ο Γιώργος Μασούρας βρήκε… δίχτυα για τον Πανιώνιο (0-1). Ο Τσιλούλη έκανε μια κούρσα από δεξιά, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Μασούρα, που μπήκε στην περιοχή έκανε μια προσποίηση και με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδειξε το περιβραχιόνιο του, αφιερώνοντας το τέρμα στον Κόρμπο. Ο Πανιώνιος ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις, αλλά στην άμυνα έδειξε προβλήματα, τα οποία όμως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Πανιώνιος διαχειρίστηκε πολύ καλά αυτό το 0-1 στην επανάληψη, αφού η Ξάνθη επιτέθηκε ανορθόδοξα. Οι αλλαγές που έκαναν οι Ακρίτες δεν βοήθησαν στο να φτάσουν στην ισοφάριση, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, μετά και την αποβολή του Αλμέιδα (77′). Να αναφέρουμε ότι ο Πορτογάλος μπήκε στο ματς στο 33′ μετά τον τραυματισμό του Σιλά. Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Πανιώνιος δεν δέχθηκε φάση κι έτσι έφτασε στο “διπλό”.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα