Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Αλίμονο αν γίνουμε ζούγκλα»: Ο πατέρας της Ελένης καταδίκασε την επίθεση στις φυλακές

Κοινοποίηση

Για την υπόθεση της κόρης του Ελένης Τοπαλούδη, αλλά για την επίθεση που δέχτηκε στη φυλακή από συγκρατούμενούς τους ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων για την άγρια δολοφονία της μίλησε ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας. Μία μέρα περίπου μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο με τον ξυλοδαρμό στις Φυλακές Αυλώνα, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας τοποθετήθηκε για όλα μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN TV.

Να σημειωθεί πως ο 19χρονος μεταφέρθηκε μετά την επίθεση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Σε κάθε περίπτωση, αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοδυτικής Αττικής ανέλαβαν τη σχετική έρευνα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης  Καλογήρου  από τη μεριά του δήλωσε πως ο ιατροδικαστής που έκανε την εξέταση δε βρήκε τελικά σημάδια βιασμού, αν και αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πληροφορίες που μέχρι και χτες το βράδυ ανέφεραν το αντίθετο.

Ο κ. Καλογήρου δήλωσε επίσης τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015  θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.»

Σχετικά με αυτά τα γεγονότα, ο πατέρας της 21χρονης κοπέλας κατήγγειλε την επίθεση, λέγοντας τα εξής:

«Καταδικάζω τα θλιβερά που συνέβησαν στη φυλακή. Είμαστε άνθρωποι αξιοπρεπείς και ηθικοί. Αλίμονο αν πάμε να καταντήσουμε μία κοινωνία ζούγκλας. Εμείς θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να παραδοθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να δικαστούν όπως πρέπει και να τιμωρηθούν όπως πρέπει.

Έχουμε μεγαλείο ψυχής όσο δεν φαντάζεστε. Και συμμερίζομαι τον γονέα αυτού του παιδιού και αντιλαμβάνομαι τι τραβάει αυτός ο άνθρωπος βλέποντας να κάνουν αυτά τα πράγματα στο παιδί του»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε ακόμη πως η οικογένειά του πλέον είναι τριμελής από τετραμελής που ήταν, ενώ τόνισε πως θα πάει το παιδί του σε ψυχολόγο για να αντεπεξέλθει στην πίεση που δέχεται η οικογένειά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα