Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προγνωστικά Πρέμιερ Λιγκ : Μπορεί η Γιουνάιτεντ;

Κοινοποίηση

Πριν περάσουμε στο κυρίως θέμα να σας ενημερώσουμε πως στο bet-on-arme.com εκτός από προγνωστικά για το πάμε στοίχημα, θα βρείτε και μια λίστα με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα καθώς και αξιολογήσει για τα online casino 
Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής (18:00) στο «Άνφιλντ», ανάμεσα στις δυο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στην Αγγλία, τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σπουδαίο ραντεβού της βορειοδυτικής χώρας, θεωρείται από τους περισσότερους οπαδούς ως πιο σημαντικό ακόμα και από τα τοπικά ντέρμπι, με Έβερτον και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.
Οι «ρεντς» τα πηγαίνουν περίφημα φέτος, καθώς βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, στοχεύοντας στον πρώτο τους εγχώριο τίτλο από το 1990 (!), ενώ η οι «διάβολοι» οφείλουν να βελτιωθούν για να καταφέρουν να μπουν στην πρώτη 4άδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Αντιπαλότητα… αιώνων!

Το «αιώνιο» Αγγλικό ντέρμπι, έχει τις ρίζες του πριν το 1900. Μιλάμε δηλαδή για μια κόντρα που ξεκίνησε πριν δυο αιώνες, που ξεπερνά τα σύνορα του ποδοσφαίρου, καθώς οι δυο πόλεις είναι πολύ κοντά γεωγραφικά και συνήθως συναγωνίζονται η μια την άλλη σε πιο καθημερινά πράγματα.
Στην άνοδο του χουλιγκανισμού τις δεκαετίες του 70’ και του 80’, δεν ήταν λίγες οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών, με ραντεβού έξω από το γήπεδο και σε γειτονιές. Αργότερα, η Αγγλική κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει τη βία, όμως υπήρξαν πολλά μεμενωμένα περιστατικά, όπως τα αισχρά συνθήματα των οπαδών της Γιουνάιτεντ κατά των γεγονότων του Χέιζελ και του Χίλσμπορο, όπως και εκείνα των φίλων της Λίβερπουλ, μετά την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου.
Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ τους έγινε το 1894, όταν η Γιουνάιτεντ με το όνομα Νιούτον Χιθ ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ με 2-0 και υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία. Μέσα στα χρόνια, η Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει να πάρει περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα από τους «ρεντς», έχοντας 68 νίκες έναντι 55 της Λίβερπουλ, ενώ 47 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

 

Λίβερπουλ : Φουλ επίθεση

Έχοντας πατήσει μόνη πρώτη στην κορυφή του πρωταθλήματος, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θέλει με τίποτα η ομάδα του να πετάξει βαθμούς, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Σίγουρα, το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ θα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, όμως με τη βοήθεια του κόσμου, η Λίβερπουλ είναι θεωρητικά το φαβορί. Ο Γερμανός τεχνικός θα παρατάξει ένα άκρως επθετικογενές σχήμα, ενώ θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» στο αργό κέντρο της άμυνας της αντιπάλου.
Στα αγωνιστικά, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έχει μοιρασμένες πιθανότητες να ξεκινήσει, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Αν μείνει στον πάγκο, ο Μίλνερ θα βοηθήσει σαν δεξιός μπακ και θα παίξει στα χαφ ο Κεϊτά. Κατά πάσα πιθανότητα, εκτός 11άδας θα μείνει και ο Χέντερσον, καθώς ο Φαμπίνιο είναι πιο ξεκούραστος. Κατά τ’ άλλα, τις δικές του απαντήσεις θέλει να συνεχίσει να δίνει ο Μοχάμεντ Σαλάχ στα τελευταία επικριτικά σχόλια και καλύτερος τρόπος από ένα τέτοιο ματς σίγουρα δεν θα υπάρξει…
11άδα Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Μίλνερ (Άρνολντ), Φαμπίνιο, Κεϊτά (Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Γιουνάιτεν : Επιστρέφει ο Λουκάκου

Με μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, η Γιουνάιτεντ πηγαίνει ως το μεγάλο αουτσάιντερ στο «Άνφιλντ». Η ομάδα του Μουρίνιο παραδοσιακά όταν δεν έχει το ρόλο του φαβορί, κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων της, κάτι που θα επιχειρήσει και στο Λίβερπουλ.
Ο Πορτογάλος τεχνικός με τον γνωστό του αμυντικογενή τρόπο, θα βάλει στόχο να σταματήσει το επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ στην κόντρα με Ράσφορντ-Λίνγκαρντ (τους οποίους έχει ήδη δηλώσει πως θα ξεκινήσει) θα θελήσει να αιφνιδιάσει τα αργά μπακ της αντιπάλου.
Πολύ σημαντική απουσία του ανεβασμένου Άντονι Μαρσιάλ, ενώ εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Λίντελοφ και Αλέξις Σάντσες. Η μη παρουσία του Χιλιανού άσου θα φέρει και πάλι στο αρχικό σχήμα τον εκτός ρυθμού Ρομέλου Λουκάκου, ενώ η πιθανη τριπλέτα των χαφ Ερέρα-Φελαϊνί-Μάτιτς προκαλεί… τρόμο στα πόδια των αντιπάλων επιτιθέμενων. Πάντως, δεν αποκλείεται φανέλα βασικού να πάρει ο Χουαν Μάτα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα κατοχής των «διαβόλων».
11άδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Μπαϊγί, Τζόουνς, Σο, Ερέρα, Φελαϊνί (Μάτα), Μάτιτς, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Λουκάκου

Αναμένεται καλό παιχνίδι

Πιέζεται τελευταία ο άσος της Λίβερπουλ, με τους παίκτες να βλέπουν πως οι «κόκκινοι» θα συνεχίσουν το νικηφόρο κρεσέντο τους στο πρωτάθλημα.
Όπως όμως έχει αποδειχθεί όταν η Γιουνάιτεντ είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, μόνο εύκολα δεν «πέφτει». Θεωρούμε πως θα γίνει ένα αρκετά καλό παιχνίδι στο «Άνφιλντ», ενώ περιμένουμε γκολ εκατέρωθεν. G/G – 1,75
Bet-on-arme.com | Προγνωστικά Στοιχήματος
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα