Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τη δολοφονία της Ελένης από τη Θράκη

Κοινοποίηση



Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, άσκησε χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνος στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό και η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

Αρνείται την εμπλοκή του ο νεαρός Ροδίτης
Αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας ο νεαρός Ροδίτης που κρατείται από τους λιμενικούς ως βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση, μαζί με 19χρονο Αλβανό ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του.

Όπως έγινε γνωστό ο 21χρονος Ροδίτης ζήτησε δια του συνηγόρου του, 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Μέχρι αυτή την στιγμή η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ρόδου από το Λιμεναρχείο, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Στην συνέχεια η δικογραφία θα μελετηθεί από τον εισαγγελέα που θα αποφασίσει ποιες κατηγορίες θα ασκηθούν στους δύο εμπλεκόμενους.

Και οι δύο θεωρήθηκαν ύποπτοι από την πρώτη στιγμή, με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, φέρονται μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές της 21χρονης
Από τις καταθέσεις των δύο κατηγορουμένων, κατά τις οποίες έπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις, φέρεται να προκύπτει ότι οι δύο άνδρες πρότειναν στην φοιτήτρια, να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός, ωστόσο φαίνεται ότι η 21χρονη δεν συμφώνησε και ξέσπασε καβγάς, αναφέρει η dimokratiki.gr.

Στη συνέχεια, ο ένας φέρεται να κατάφερε χτυπήματα στην νεαρή γυναίκα, χτυπώντας την με σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι και να την έπιασε από το λαιμό.

Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της από τραύμα στο κεφάλι και τότε οι δύο φερόμενοι ως δράστες του εγκλήματος, αποφάσισαν να «ξεφορτωθούν» την άτυχη φοιτήτρια, την οποία μετέφεραν με ένα φορτηγάκι στην δύσβατη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους, πετώντας την στη θάλασσα από μεγάλο ύψος, όπου και βρέθηκε το πτώμα της, το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται με την λήψη κυρίως μαρτυρικών καταθέσεων από άτομα τα οποία συναναστρεφόταν η 21χρονη εντός και εκτός του Πανεπιστημίου, ενώ χθες επιδόθηκε κλήση μάρτυρα και κατέθεσε στην Αθήνα στενή της φίλη με την οποία είχε επικοινωνία τηλεφωνικώς λίγη ώρα πριν την εξαφάνισή της.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα