Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποστάσεις της ΕΡΤ για την αναφορά περί “Νότιας Μακεδονίας”

Κοινοποίηση

Αποστάσεις από την αναφορά του δημοσιογράφου, από την Ξάνθη, παίρνουν κύκλοι της ΕΡΤ. Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.

Σαφείς αποστάσεις από την αναφορά του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 σε «Βόρεια και Νότια Μακεδονία» παίρνουν κύκλοι της δημόσιας τηλεόρασης.

Έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, σύμφωνα με το Έθνος, κύκλοι της ΕΡΤ «αποσαφήνιζαν πως η αναφορά του δημοσιογράφου, δεν απηχεί ούτε εκφράζει τις θέσεις της ΕΡΤ, είναι προσωπικές, και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού διαδικασίες».

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 που βρέθηκε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων προκειμένου να καλύψει διαμαρτυρία αγροτών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού αποκάλεσε «Βόρεια Μακεδονία» τη γειτονική χώρα, στη συνέχεια αναφέρθηκε με τον όρο «Νότια Μακεδονία» στην ελληνική πλευρά.

Τί είχε συμβεί
Ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού είχε βρεθεί στους Ευζώνους προκειμένου να καλύψει διαμαρτυρία αγροτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής αναφορά δημοσιογράφου σε απευθείας σύνδεση του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Ρεπόρτερ του καναλιού που βρέθηκε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων προκειμένου να καλύψει διαμαρτυρά αγροτών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού αποκάλεσε «Βόρεια Μακεδονία» τη γειτονική χώρα στη συνέχεια αναφέρθηκε με τον όρο «Νότια Μακεδονία» στην ελληνική πλευρά.

Ο διάλογος:
«Να συνδεθούμε με το Τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο συνάδελφος και μας δίνει το ρεπορτάζ», είπε η παρουσιάστρια.

Για να πάρει την απάντηση από τον ρεπόρτερ: «Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα».
Πηγή: Voria.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα