Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Χειροποίητα παπούτσια made in Ξάνθη ταξιδεύουν μέχρι τη Σαγκάη – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση

Xeiropoiita Papoutsia Xanthis



Το success story μιας παραδοσιακής τοπικής επιχείρησης που με τη χρήση των νέων μέσων, με πολύ μεράκι και όρεξη, προωθεί τα προϊόντα της στις διεθνείς αγορές 

Του Γιώργου Μαυρίδη
geoxanthi@gmail.com 

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα χειροποίητα παπούτσια που κατασκευάζει η επιχείρηση “Atelier Cathrine-Stella”, από την Ξάνθη, και τα οποία με τη χρήση των νέων μέσων επικοινωνίας προωθούνται στις διεθνείς αγορές.

Πρόκειται για χειροποίητα χορευτικά παπούτσια, τα οποία σχεδιάζει η Αικατερίνη Στυλιανή Κιμουρτζή, στο ατελιέ της, συνεχίζοντας τη λειτουργία μιας παραδοσιακής επιχείρησης και αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά και τη φαντασία της. “Κατά κύριο λόγο αυτή τη στιγμή σχεδιάζω και κατασκευάζω χορευτικά παπούτσια για γυναίκες και άντρες για ταγκό, λάτιν και παραδοσιακούς χορούς” εξηγεί η ίδια, τονίζοντας πως αντλεί τη δημιουργική της διάθεση από διάφορα ερεθίσματα. “Εμπνέομαι από τις τάσεις της μόδας, την κουλτούρα των λαών και από προσωπικά βιώματα. Τα ερεθίσματα είναι διάφορα και από στιγμές που δεν το περιμένεις” συμπληρώνει η σχεδιάστρια των παπουτσιών.

Xanthis Papoutsia

Τα χειροποίητα παπούτσια που κατασκευάζει με μεράκι και πολύ όρεξη ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ενώ χάρη στη διαδραστικότητα που προσφέρει το διαδίκτυο, η κα Κιμουρτζή κατάφερε να επεκτείνει τον κύκλο των δραστηριοτήτων της και σε χώρες του εξωτερικού. Τα χορευτικά παπούτσια που κατασκευάζει έχουν βρει ανταπόκριση σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, ο Καναδάς, η Ολλανδία, το Μεξικό και η Σαγκάη, με την ίδια να τονίζει με νόημα πως “ο χορός δεν έχει σύνορα και με το διαδίκτυο πας παντού”.

Πρόκειται για μια τοπική επιχείρηση που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις της χώρας, και δη αυτές που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, καταφέρνει να επιβιώνει με την κα Κιμουρτζή να υπογραμμίζει πως υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες που καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει. “Είναι δύσκολο να επιβιώσει μια επιχείρηση σαν τη δική μου στην επαρχία, καθώς εδώ δεν υπάρχουν για παράδειγμα τα απαραίτητα υλικά που χρειάζομαι για τη δουλειά μου ούτε τεχνίτες υπάρχουν, κάτι που δυσκολεύει πολύ την ανάπτυξη της επιχείρησής μου” σημειώνει η σχεδιάστρια τονίζοντας ωστόσο πως το διαδίκτυο και τα νέα μέσα επικοινωνίας έχουν βοηθήσει πολύ τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. “Το διαδίκτυο μας πάει σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή προωθώ τη δουλειά μου μέσω των social media (όπως το Facebook και το Instagram) και μέσω του ETSY (σελίδα με χειροποίητες κατασκευές διαφόρων καλλιτεχνών) καταλήγει η ίδια.

*Θέλεις να μοιραστείς το success story της δικής σου επιχείρησης ή ιδέας; Επικοινώνησε μαζί μας στο xanthinea@yahoo.gr



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα