Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αρνήθηκαν να δεχτούν τα απορρίμματα του Δήμου Νέστου στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ζήτησε ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, προκειμένου να μεταφερθούν τα απορρίμματα του Δήμου στην Ξάνθη.

Τελικά, μετά την άρνηση που υπήρξε, τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής του Δήμου Καβάλας. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, επικοινώνησε με τον Ιωάννη Σάββα, διευθυντή της Αποκεντρωμένης, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα απορρίμματα στο Σ.Δ.Α.Ν.Ξ. (Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης), καθώς αρνούνταν να παραλάβουν τα απορρίμματα του Δήμου, διαφωνώντας με τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Παρ’ όλο που, ήδη υπάρχει σύμβαση και ο Δήμος πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του. Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 επαναλήφθηκε το πρόβλημα και πάλι ο δήμαρχος Νέστου επικοινώνησε με την κα Ρίζου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και τον κο Βογιατζή, διευθυντή της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., προκειμένου να βρεθεί λύση. Τελικά, τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στο Χ.Υ.Τ.Α. Καβάλας».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα