Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαστημικός καιρός

Κοινοποίηση

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά: Μικρές Εισαγωγές
Διεύθυνση Σειράς: Μπάμπης Παπαδημητρίου
Σελίδες: 112 · Σχήμα: 13,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-789-1 · Τιμή: 10,99 €

Υπάρχει καιρός στο διάστημα και πώς εκδηλώνεται;

Η συντριπτική πλειοψηφία των φαινομένων του διαστημικού καιρού έχει ως απαρχή τον Ήλιο και, σε έναν κόσμο εξαρτημένο από την τεχνολογία, μια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δορυφόρους, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ακόμα και σε δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Μανώλης Κ. Γεωργούλης, ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικής και Αστρονομίας στο Georgia State University, εξηγεί με εύληπτο τρόπο τους μηχανισμούς των ηλιακών εκλάμψεων και της επίδρασής τους στον πλανήτη αλλά και στην καθημερινότητά μας. Όπως αναφέρει στον πρόλογό του, η έρευνα για τον διαστημικό καιρό συνδυάζει την αστροφυσική με την καθημερινότητα και δίνει απαντήσεις σε «μυστήρια» όπως η απώλεια σήματος GPS.

Η έκδοση συνοδεύεται από ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνει βίντεο για την ηλιακή δραστηριότητα καθώς και όλα τα γραφήματα και τους πίνακες του βιβλίου.

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Ο συγγραφέας

Ο Μανώλης Κ. Γεωργούλης είναι ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί για περίπου μία δεκαετία στις ΗΠΑ, συμμετέχοντας σε επιστημονικές και ερευνητικές ομάδες, είναι µέλος αρκετών διεθνών επιστημονικών οργανισμών, έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Ηλιακής Φυσικής της Ευρωπαϊκής Φυσικής Εταιρείας και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και στη Διεθνή Διαστημική Επιτροπή. Έχει διακριθεί µέσω υποτροφιών, βραβείων και προσκεκλημένων ομιλιών ανά τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των αναφορών στο επιστημονικό συγγραφικό του έργο ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες. Αυτό το διάστημα (2018-2019) είναι επισκέπτης καθηγητής στο Georgia State University.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα