Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην ΕΚΦΡΑΣΗ ο Βογιατζής του ΚΚΕ

Κοινοποίηση

Το μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ και  υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Βογιατζής, επικεφαλής κλιμακίου της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την ΕΚΦΡΑΣΗ (Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ξάνθης).

Ο Κώστας Βογιατζής ενημερώθηκε  για τα προβλήματα, όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, που αντιμετωπίζει η ΕΚΦΡΑΣΗ και την ανυπαρξία οποιασδήποτε δομής απεξάρτησης στο νομό Ξάνθης, που αναγκάζει όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την εξάρτησή τους να απευθύνονται σε δομές των γειτονικών νομών.

Μετέφερε τις θέσεις του Κόμματος γύρω από το νομοσχέδιο για τους Χώρους Ελεγχόμενης Χρήσης, το οποίο στηρίζουν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόβλημα των ναρκωτικών και ανέδειξε ότι δίνεται άλλο ένα χτύπημα στην πρόληψη και την απεξάρτηση, ενώ νομιμοποιείται ουσιαστικά όλο το κύκλωμα.

Ο Κώστας Βογιατζής ανέδειξε την θέση του ΚΚΕ για το πώς πρέπει να σταθούμε απέναντι στο πρόβλημα, στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με επίκεντρο την πρόληψη και τη θεραπεία, την προσπάθεια στήριξης και επανένταξης. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τις λογικές που προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση αναδεικνύοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η ιδιωτική συνταγογράφηση, η γενίκευση της παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης από ιδιωτικές εταιρείες, δηλαδή η γενίκευση μιας πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος και υπονόμευσης της πρόληψης.

Ένα ιδιαίτερο ζήτημα που απασχολεί την Ξάνθη είναι η προσπάθεια καλλιέργειας της ναρκοκουλτούρας όπως εκφράστηκε πέρσι με το φεστιβάλ που διοργανώθηκε από διάφορους φορείς του ΣΥΡΙΖΑ, η συστηματική προσπάθεια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτοδιοικητικούς της ΝΔ για την προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων σχετικών με τη λεγόμενη «φαρμακευτική» και «βιομηχανική» κάνναβη. Αναδείχτηκε πως τελικός στόχος είναι η καλλιέργεια της ανοχής στην κοινωνία της χρήσης της κάνναβης, της ουσίας από την οποία ξεκινάει η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών και που όσο περνάει ο καιρός μειώνεται η ηλικία έναρξης χρήσης της ουσίας. Ήταν πολύ σημαντική η κάθετη αντίθεση της ΕΚΦΡΑΣΗΣ στο ναρκοφεστιβάλ του περσινού καλοκαιριού.

Ο αγώνας για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά χρειάζεται να γίνει υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος της Ξάνθης διεκδικώντας την ενίσχυση των δομών πρόληψης που υπάρχουν και τη δημιουργία δομής απεξάρτησης από την τοξικοεξάρτηση με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό.

Μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις, οι εργαζόμενοι να πάνε στις κάλπες όχι με κριτήριο τις μειωμένες απαιτήσεις και το «μικρότερο κακό», αλλά με βάση τις ανάγκες του λαού, και στο θέμα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών. Η στάση της κάθε πολιτικής δύναμης στην προσπάθεια μετατροπής της Ξάνθης σε μια απέραντη φυτεία κάνναβης πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα