Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία φοιτητών στο Υπουργείο για τις εστίες της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Στο ΥΜΑ-Θ οι φοιτητές για τις εστίες σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Μέλη των συλλόγων οικότροφων Θεσσαλονίκης και Ξάνθης ύψωσαν πανό και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί φοιτητικές εστίες, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές διαμαρτύρονται για κτιριακά προβλήματα καθώς επίσης για την “ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση” για την κάλυψη των αναγκών της εστίας για σίτιση, συντήρηση, φύλαξη και καθαριότητα.

“Δεν είναι λίγες οι φορές που μας σερβίρουν για βραδινό τα περισσεύματα του μεσημεριανού ή ένα κομμάτι πίτα, που στη Δ’ εστία δε φτάνει” αναφέρει το δ.σ. του συλλόγου οικότροφων φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης, ενώ στο σύνολό τους οι φοιτητές εκφράζουν την απαίτησή τους για απομάκρυνση των εργολάβων από τις εστίες.

Νωρίτερα, τετραμελής επιτροπή κατέθεσε ψήφισμα του ΣΟΦΕΘ και είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Αγγελόπουλο.

Κατά τη συνάντηση οι φοιτητές πήραν δεσμεύσεις για συντήρηση και διαφάνεια με δημοσίευση των προϋπολογισμών για τις φοιτητικές εστίες ενώ όπως δήλωσε η Άντζελα Λάρδα, εκλεγμένο μέλος του δ.σ. του συλλόγου οικότροφων φοιτητών εστιών Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύτηκε για την αντικατάσταση προβληματικού μπόιλερ στις Δ’ φοιτητικές εστίες.

“Έχουμε λόγους να μην εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα μας καθώς δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις στην απαίτηση για απομάκρυνση των εργολαβιών”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λάρδα.
Πηγή: makthes.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα