Τουρκία : Βρήκαμε μικρή ποσότητα φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη

Τουρκία : Βρήκαμε μικρή ποσότητα φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη


Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ μικρή ποσότητα φυσικού αερίου βρέθηκε στην Ανατολική Θράκη, αποκάλυψε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι στις 20 Φεβρουαρίου φτάνει στην Τουρκία το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Αγκυρα και στα μέσα της χρονιάς θα σταλεί στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι στην ανατολική Θράκη, στη Ραιδεστό, έξω από την Κωνσταντινούπολη βρέθηκε μικρή ποσότητα φυσικού αερίου.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση TRT Haber, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας είπε πως οι έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή.

«Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκινήσαμε γεώτρηση σε βαθιά νερά. Στο τέλος του μήνα, το αργότερο στις αρχές του επόμενου θα πάρουμε και τα πρώτα αποτελέσματα από εκεί. Φυσικά είναι νωρίς ακόμη να πούμε το οτιδήποτε», ανέφερε.

Ανακοίνωσε ότι το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα στις 20 Φεβρουαρίου.

«Θα ψάχνουμε στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι να βρούμε»
«Θεωρώ ότι και αυτό πάλι στη Μεσόγειο θα το στείλουμε, έτσι φαίνεται. Η πρώτη περιοχή δραστηριοποίησής του θα είναι η Μεσόγειος. Το δεύτερο γεωτρύπανο αναμένεται να ξεκινήσει γεώτρηση γύρω στα μέσα του χρόνου και να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 2 γεωτρήσεις τον χρόνο», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε ότι «οι έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μεγάλο ρίσκο, είναι πιο δύσκολο να γνωρίζεις από πριν το αποτέλεσμα σε σχέση με άλλους τομείς».

«Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να βρούμε, να μην ανησυχεί κανείς για αυτό», κατέληξε.

Για την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη, ο τούρκος υπουργός είπε ότι «έπειτα από έρευνες χρόνων στη Θράκη είχαμε μικρή ανακάλυψη φυσικού αερίου, τη Δευτέρα ξεκινάμε να μελετάμε το τεμάχιο και θα δώσουμε λεπτομέρειες».
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال