Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλγαρία: Πάνω από δύο δισ. ευρώ οι ελληνικές επενδύσεις

Κοινοποίηση

Στα 2,28 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώνεται η αξία των ελληνικών επενδύσεων στη Βουλγαρία, αγορά στην οποία οι ελληνικές τράπεζες αντιπροσωπεύουν λίγο παραπάνω από το 10% του συνολικού τραπεζικού ενεργητικού της χώρας.

Η βουλγαρική αγορά είναι γνωστή στους Έλληνες επιχειρηματίες και συνεχίζει να έχει ευκαιρίες, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την τοποθέτηση του Δημήτρη Μάου, Γραμματέας ΟΕΥ (Γραφείο ΟΕΥ, Σόφια).

Με το κόστος ίδρυσης μίας εταιρείας στα δύο λέβα (περίπου ένα ευρώ) διαδικασία που ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα, flat tax 10%, ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ 3,6-3,9% τα τελευταία τρία χρόνια και αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για προγράμματα προσέλκυσης ξένων επιχειρήσεων, η βουλγαρική αγορά δεν δείχνει σημάδια “κορεσμού”, αντιθέτως διευρύνει τους ορίζοντες δραστηριοποίησης των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, σε τομείς όπως τεχνολογίες αιχμής.

Η Βουλγαρία βρίσκεται στην πέμπτη θέση σαν αγοραστής ελληνικών προϊόντων και στην 11η θέση σαν προμηθευτής. Στην τομεακή κατανομή του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχουν οι υπηρεσίες, ακολουθεί η βιομηχανία και η γεωργία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα