Σάλος από πίνακα του Χριστού με “λεοπάρ” εσώρουχο!

Σάλος από πίνακα του Χριστού με “λεοπάρ” εσώρουχο!


Τον λογαριασμό με προκλητικό πίνακα ενός Χριστού ΛΟΑΤΚΙ στην έκθεση του καλλιτέχνη Τζουζέπε Βενετσιάνο, μπλόκαρε το Facebook.

To Facebook λογόκρινε τις εικόνες από την έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη στη Μάσα της Καράρα στη βόρεια Ιταλία, όπου παρουσιάζονταν μία σειρά από προκλητικούς πίνακες.

Ανάμεσά τους και η εικόνα ενός Χριστού ΛΟΑΤΚΙ, που φορά ένα “λεοπάρ” εσώρουχο και που ο ίδιος ο καλλιτέχνης Τζουζέπε Βενετσιάνο δηλώνει πως “μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένας Χριστός ομοφυλόφιλος”.


Την είδηση μεταφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής ίσων ευκαιριών της Καράρα, Αλεσάντρο Μπαντόνι, ο οποίος είχε δημοσιεύσει στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες από την έκθεση “Storytelling” του Βενετσιάνο, η οποία εγκαινιάστηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο Παλάτσο Ντουκάλε της Μάσα και θα διαρκέσει έως τις 24 του μηνός.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε το τυπικό μήνυμά της “για ένα περιεχόμενο που ενδεχομένως δεν σέβεται τα πρότυπα της κοινότητάς μας” και “μπλόκαρε” το προφίλ του Μπαντόνι για 23 ώρες. Παράλληλα, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα αίτημα στον δήμαρχο της πόλης Φραντσέσκο Περσιάνι για το “κατέβασμα της βλάσφημης έκθεσης”.

“Είναι μία προσβολή στον Χριστό και σε όλους τους πιστούς, είναι βλασφημία, είναι σπίλωση της θρησκείας και του αισθήματος εκατομμυρίων ανθρώπων”, τονίζεται στο κείμενο της πρωτοβουλίας ενάντια στην έκθεση.


Ο καλλιτέχνης δηλώνει πως περίμενε αντιδράσεις, τις οποίες σπεύδει να απορρίψει: “λυπούμαι που κάποιος αισθάνθηκε προσβεβλημένος, αλλά στόχος της τέχνης είναι να ταρακουνήσει τις συνειδήσεις”, υποστηρίζει ο Βενετσιάνο.

“Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για να σώσει τους πάντες, λευκούς και μαύρους, πόρνες και ομοφυλόφιλους και ο ίδιος ουδέποτε σκανδαλίστηκε. Θα ήθελα ο πίνακας αυτός να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τη φωνή του Ευαγγελίου, που επιτάσσει: αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν”.

Όσον αφορά το διαδικτυακό αίτημα εναντίον της έκθεσής του, ο καλλιτέχνης δηλώνει: “η δουλειά μου θίγει κοινωνικά θέματα, όπως η πολιτική, η θρησκεία, το σεξ και μπορεί να συμβεί στον καθένα να απεχθάνεται αυτό που κάνω, αλλά θέλω να γίνει σαφές πως στη δουλειά μου δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προκαλέσω επίτηδες”.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال