Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο 11χρονος Ζήσης από την Ξάνθη καθαρίζει τις θάλασσες από τα πλαστικά

Κοινοποίηση

Ο 11χρόνος Ζήσης από την Ξάνθη και η οικογένειά του καθαρίζουν τον βυθό από πλαστικά και απορρίμματα. Στόχος τους είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την θαλάσσια ρύπανση και η επίδρασή της στην θαλάσσια ζωή. Τις δράσεις τους αποτυπώνουν μέσα από βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube.

Εκτός από τον βυθό ο Ζήσης πρόσφατα καθάρισε και ένα ποτάμι από πλαστικά αποτρέποντας έτσι την είσοδό τους στην θάλασσα! Όπως αναφέρουν στο κανάλι τους στο YouTube «Το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων στον βυθό της θάλασσας προέρχεται από διάφορες δραστηριότητες στην στεριά.

Πώς όμως καταλήγουν στην θάλασσα όλα αυτά τα πλαστικά μπουκάλια και οι πλαστικές συσκευασίες; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές,άμεσα η έμμεσα από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το βίντεο που θα δείτε είναι ένα παράδειγμα για το πως μεταφέρονται όλα αυτά τα πλαστικά που βρίσκουμε στις ακτές αλλά και στον βυθό της θάλασσας, αν και το σημείο απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την κοντινότερη παραλία με μια βροχή όλα αυτά τα πλαστικά και πολλά άλλα θα φτάσουν στην θάλασσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό, την αλιεία και την οικονομία της παράκτιας περιοχής, συχνά τα απορρίμματα μπλέκονται στα δίχτυα των αλιέων με αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετός χρόνος για τον καθαρισμό τους ή μεγάλο κόστος για την αντικατάστασή τους.

Αν εθελοντικά ο καθένας μας ή ομαδικά αφιερώναμε μια μέρα τον χρόνο για να καθαρίσουμε μία κοίτη ενός ποταμού, έναν χείμαρρο, ένα ρέμα, μια ακτή ή την άκρη του δρόμου οι θάλασσές μας θα ήταν πεντακάθαρες, ποιος θα ήθελε άλλωστε να κολυμπάει και να απολαμβάνει τις χαρές τις παραλίας περιστοιχισμένος από σκουπίδια;»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

greenliving.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα