Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

7ο Γυμνασιο Ξάνθης: Προσεγγίζοντας την αναπηρία βιωματικά

Κοινοποίηση

Μια ακόμα πολύ σημαντική βιωματική και διαδραστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης. Ομάδα μαθητών του τμήματος ένταξης και της τυπικής τάξης συνοδευόμενοι από την κα Λιάπη και τον κ. Ιμαμίδη επισκέφθηκαν το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ν. Ξάνθης.

Η επίσκεψη είχε αρχικά ενημερωτικό χαρακτήρα για τις μορφές αναπηρίας και τις διαδικασίες αποκατάστασής τους που ακολουθούν οι ειδικοί του κέντρου. Το βιωματικό και σημαντικότερο κομμάτι της επίσκεψης ήταν, χωρίς αμφιβολία, η συμμετοχή των μαθητών στο εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης, της μετακίνησης με αμαξίδιο, της ζωγραφικής με το στόμα και της προσομοίωσης τυφλότητας.

Τα παιδιά συμμετείχαν μαζικά στις δράσεις αυτές εντυπωσιάζοντας θετικά τους υπεύθυνους του κέντρου, ενώ στη συζήτηση ανατροφοδότησης που ακολούθησε είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν βαθύτερα ορισμένα θέματα που αφορούν τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Είναι σαφές ότι οι στόχοι της ευαισθητοποίησης των μαθητών πάνω στη διαφορετικότητα καθώς και της διαμόρφωσης της πεποίθησης ότι ο άνθρωπος διαθέτει αστείρευτες ψυχικές δυνάμεις που τον βοηθούν να ξεπερνά τις δυσκολίες αυτών των καταστάσεων επιτεύχθηκαν και με το παραπάνω.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα