Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκθεση ζωγραφικής του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στις 19:00, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του κ. Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της ΣΕΚΕ Α.Ε. στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής με νεωτερικές δημιουργίες από τον Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη. Με έργα που έχουν ως κοινή συνισταμένη την αφαιρετική προσέγγιση, άλλοτε στην πιο πλήρη μορφή της και άλλοτε στις παρυφές της, ο δημιουργός προσφέρει την ευκαιρία δημιουργικής ανάπλασης της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Πρόκειται μάλιστα για στοιχείο που τονίζεται ακόμη περισσότερο μέσω της συγκεκριμένης χρωματικής παλέτας που χρησιμοποιείται και δημιουργεί τις προϋποθέσεις επανασύστασης του κόσμου μας.

Μακέδος Βασίλης, Ιστορικός τέχνης – Επιμελητής Έκθεσης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης υλοποιεί τη συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής επιδιώκοντας τη θεσμοθέτηση μιας ετήσιας έκθεσης εικαστικών στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, με βασικό στόχο την προσφορά για πολιτιστικό και κοινωνικό σκοπό.

Η Έκθεση ζωγραφικής του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την αρχή μιας μακράς σειράς εκθέσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Τα αυθεντικά έργα είναι δημιουργίες με λάδι σε τελάρο με καμβά που προορίζονται για έκθεση και όχι για πώληση.

Πίνακες σε τελάρο με καμβά, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών πινάκων, θα δοθούν δωρεάν στους υποστηρικτές.

Στους επισκέπτες θα δοθούν δωρεάν αντίγραφα των αυθεντικών πινάκων 20×30εκ.

Τα έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση των ακόλουθων συλλόγων και φορέων:

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Σωματείο ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος “Αδέσποτοι Φίλοι”
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ν. Ξάνθης
2 πίνακες θα δοθούν δωρεάν για τη δημιουργία “Κοινωνικής Προσφοράς” στον Σύλλογο τριτέκνων Ν. Ξάνθης “Ο Άγιος Στυλιανός”.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη και σπούδασε στην Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός στην Σταυρούπολη Ξάνθης. Εργάστηκε στην Χαρτοποιία Θράκης στο τμήμα εισαγωγών εξαγωγών.

Διετέλεσε Στέλεχος και Προϊστάμενος στην Τράπεζα EUROBANK. Είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Δημόκλεια Χατζηκωνσταντινίδου, και έχει δύο γιους, τον Βασίλη που είναι Γεωπόνος και τον Κωνσταντίνο που είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης. Διετέλεσε Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (4 Δομές – Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων) και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Είναι μέλος της Οικονομικής, Τουριστικής και της Σχολικής Επιτροπής.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της ΣΕΚΕ Α.Ε. στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Διάρκεια: 2/3 ως 22/3.

Ώρες Λειτουργίας: Πρωί, 09:00-14:00 (κατόπιν συνεννοήσεως) | Απόγευμα, Δευτέρα-Παρασκευή, 18:00-21:00.

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων | Καπνεργατών 9 | τηλ.: 25410 29282 – 26635, fax.: 25410 62086

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα