Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιχειρηματικότητα, Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Ευημερία

Κοινοποίηση

«Η Επιχειρηματικότητα στο Απόσπασμα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Ηρ. Γωνιάδη, που έρχεται να συνηγορήσει υπέρ της, με την επιμέλεια των εκδόσεων «Διπλογραφία». Αντ’ αυτού επιλέχθηκε ο τίτλος «Επιχειρηματικότητα, Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Ευημερία», προκειμένου να τονιστεί, σε υπερθετικό βαθμό, η συνεισφορά της επιχειρηματικότητας στα οικονομικά και κοινωνικά μεγέθη των χωρών που δημιούργησαν και συντηρούν το απαραίτητο και γόνιμο περιβάλλον ανάπτυξής της.

Στο βιβλίο αυτό δεν γίνεται μόνο προσπάθεια αποενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αλλά και ανάδειξη της δυνατότητας του καθένα να εξελιχθεί σε επιχειρηματία ή σε επιχειρηματικό στέλεχος, ανεξάρτητα από το επίπεδο ή και το αντικείμενο σπουδών του. Επιχειρείται η ζεύξη εμπειρίας και θεωρίας, με όρους απλούς και κατανοητούς, για μετάγγιση μέσα στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, στα οποία δίδαξε για μια δεκαπενταετία ο συγγραφέας, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο να απομυθοποιήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα ή να αναζητήσει το μέλλον του σ’ αυτήν.

Με ορολογία απλή, σχεδόν καθομιλούμενη, με παραδείγματα από την καθημερινότητα για την καλύτερη κατανόηση των εννοιών και των πρακτικών της, με υποδείξεις και μεθόδους προσέγγισης της καινοτομίας καθώς και της διαμόρφωσής της σε επιχειρηματική ιδέα ή ευκαιρία και, κυρίως, τη δημιουργία του μηχανισμού εκμετάλλευσής της, προτείνει δώδεκα βήματα προσεκτικής υλοποίησης προς τον αρχάριο, και όχι μόνο, επιχειρηματία.

Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα εγχειρίδιο (και εγκόλπιο θα μπορούσε να το πει κανείς) που αξίζει τα λεφτά του.

Αγορά του βιβλίου εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα