Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στη Θράκη προβλέπει το επενδυτικό της ΔΕΔΑ

Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στη Θράκη προβλέπει το επενδυτικό της ΔΕΔΑ


Το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου που προβλέπει τη δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 35 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, παρουσίασε η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ, μιλώντας σήμερα στο 1ο Συνέδριο Ενέργειας της Ναυτεμπορικής.

Η 1η φάση του επενδυτικού προγράμματος περιλαμβάνει τη δημοπράτηση, τον επόμενο μήνα, των έργων στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε 18 πόλεις. Το πρόγραμμα, που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 172 εκατ. ευρώ, αφορά επέκταση δικτύων και συνδέσεις με οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Για τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ, τα έργα επέκτασης των δικτύων στις τρεις πρώτες Περιφέρειες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021, ενώ οι συνδέσεις του προγράμματος θα γίνονται μέχρι και το καλοκαίρι του 2023.

Παράλληλα, προχωράει η β' φάση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ με την ωρίμανση αντίστοιχων έργων στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Πελοποννήσου. «Φιλοδοξούμε τα έργα στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία να δημοπρατηθούν εντός του 2019. Στόχος μας είναι να κατασκευαστούν οι βασικές υποδομές στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, που λήγει το 2023, ώστε στη συνέχεια να επεκτείνουμε το πρόγραμμα με ίδια μέσα», σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΔΑ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «με τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση ώστε τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μπορεί η ΔΕΔΑ να ασκεί κοινωνική πολιτική έχοντας στο επίκεντρο του σχεδιασμού της τον πολίτη».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال