Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Η Χαμένη κόρη»

Κοινοποίηση

«Η Χαμένη κόρη» είναι ο τίτλος του παραμυθιού της Μαίρης Κολοβού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή και έχει σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά κοντά στα μουσεία για να γνωρίσουν την ιστορία μας.

Οπισθόφυλλο

Μια ομάδα παιδιών επισκέπτεται το Μουσείο της Ακρόπολης και γνωρίζει την κλεμμένη Καρυάτιδα, τη «Χαμένη Κόρη». Είναι δυνατόν τα παιδιά να συνομιλήσουν μαζί της και ν’ ακούσουν τον κρυφό καημό της; Θα μπορέσουν οι ευαίσθητες ψυχούλες με τις παράτολμες πράξεις τους να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια;
Ένα παραμύθι που επιδιώκει να προβληματίσει γονείς και εκπαιδευτικούς και να παροτρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν την Ιστορία μας μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαίρη Κολοβού γεννήθηκε στον Κορυδαλλό και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι όπου ζει με την οικογένειά της. Δούλεψε ως γραμματέας για πάνω από 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και τώρα είναι συνταξιούχος. Το βιβλίο ήταν και είναι ο καλύτερός της φίλος, η εκτόνωση και η διασκέδασή της. Το 2014 συμμετείχε με τέσσερα διηγήματα σε ένα συλλογικό έργο με τίτλο «Ανθολογία σύντομου διηγήματος» από τις εκδόσεις Γραφομηχανή.
Το 2015 ίδρυσε το ενημερωτικό blog «Βιβλιομαγειρέματα» απ’ όπου παρουσιάζει βιβλία και τους συγγραφείς τους, ενώ πρόσφατα έγινε παραγωγός στο διαδικτυακό σταθμό BUTTERLFY WEB RADIO.
«Η Χαμένη Κόρη» είναι το παραμύθι της που επιδιώκει να φέρει τα παιδιά στα Μουσεία και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
www.bibliomageiremata.blogspot.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα