Κασέρι, καβουρμάς και πέταλα Ξάνθης ξετρελαίνουν το Ευρωκοινοβούλιο

Κασέρι, καβουρμάς και πέταλα Ξάνθης ξετρελαίνουν το Ευρωκοινοβούλιο


Στις 11 Μαΐου στην Ξάνθη η 5η «Συνέργεια» της ΑΜ-Θ

Στο επόμενο βήμα πως θα αξιοποιηθεί και πως θα κεφαλοποιηθεί αυτή η ωραία φήμη που πλέχθηκε με τις γεύσεις της ΑΜ-Θ,

τις οποίες απογείωσαν γευστικά, συνδυάζοντάς τες οι Αρχιμάγειρες-Βέλγοι και Έλληνες- στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, βρίσκονται οι υπεύθυνοι της ΠΑΜ-Θ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, τα προϊόντα της ΑΜ-Θ, παρουσιάστηκαν στο Εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για την ανάδειξη των γεύσεων της Ελλάδας και την …δημιουργία πολλών και διαφορετικών γαστρονομικών προορισμών, πέρα από τις γνωστούς!

Οι γεύσεις:
Σαρμαδάκια με λουκάνικο Καρβάλης και ξινό τραχανά
Κασέρι Ξάνθης με πάστα ντομάτας
Μάντζα μακεδονική με καβουρμά Ξάνθης
Τραχανώτο με φετα Θράκης και χοιρινό καπνιστό
Θρακιώτικες χυλοπίτες με πέταλα Ξάνθης
Σουτζουκ Λουκούμ Κομοτηνής
Κουραμπιέδες Καβάλας
Πλατό με διάφορα αλλαντικά Θράκης
Μους ελληνικού καφέ Κομοτηνής με μέλι Θάσου
Πρασοπιτάκια με γίδινο τυρί Έβρου,

Ξετρέλαναν και τους ντόπιους που δεν τα είχαν γευτεί με αυτούς τους συνδυασμούς, κάνοντας τους να παραδεχθούν πως ΝΑΙ η ΑΜ-Θ, έχει έναν ανεκτίμητο θησαυρό γεύσεων που τον αφήνει ακόμα αναξιοποίητο…

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ιωάννης Μπούτος, υπογράμμισε πως στην επόμενη «Συνέργεια», η οποία θα γίνει στην Ξάνθη, 11 Μαΐου-μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας-, θα τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα.

Πως δηλαδή Παραγωγοί-Αγρότες-Κτηνοτρόφοι, θα συνάψουν συνεργασίες με τις Μονάδες Εστίασης και τα Ξενοδοχεία, αφού εξασφαλισθούν όλα όσα πρέπει και οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη σχέση συνεργασίας. Θα πρέπει ωστόσο να ενισχυθεί και ο τομέας της Μεταποίησης και της Οικοτεχνίας στην περιοχή. Ίσως αυτό να οδηγήσει σε ίδρυση και λειτουργία Συνεταιρισμών που θα κάνουν και την Μεταποίηση των προϊόντων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ποιότητα, η συνέπεια και η συνέχεια της συνεργασίας!

(σ.σ. Αλήθεια τόσα χρόνια στις Συνέργειες, αυτό υποτίθεται πως γίνεται... ωστόσο, κανείς δεν μας έχει κάνει αξιολόγηση τι έχει γίνει και τι έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια που γίνεται η Συνέργεια)

Εξ άλλου ο κ. Μπούτος θα φέρει σε επαφή τους παραγωγούς της ΑΜ-Θ με τους Εμπόρους που κάνουν τις εξαγωγές των Ελληνικών προϊόντων στο Βέλγιο, προκειμένου τα προϊόντα και οι γεύσεις της ΑΜ-Θ να βρουν την κατάλληλη θέση τους στα ράφια των σημείων αγοράς στις Βρυξέλλες.
ypaithros.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال