Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σήμα κατατεθέν του Καρναβαλιού της Ξάνθης ο Βασιλιάς

Κοινοποίηση



-Επιδόθηκε σε έναν αγώνα προβολής του θεσμού, αποτελώντας ταυτόχρονα το πιο πολυφωτογραφημένο πρόσωπο του φετινού Καρναβαλιού  

Φιλικός, προσβάσιμος και εντυπωσιακός ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού της Ξάνθης αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του ιστορικού θεσμού της πόλης.

Ο γνωστός πειρατής του Θερμαϊκού, Παναγιώτης Γεωργίου, άδραξε πέρσι την ευκαιρία και υπέβαλε πρόταση στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου ώστε να δημιουργηθεί η θέση του Βασιλιά του Καρναβαλιού. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το Κέντρο Πολιτισμού προχώρησε σε μια πρωτότυπη διαδικασία για την επιλογή της Βασίλισσας, ζητώντας από τις υποψήφιες να καταθέσουν την πρότασή τους ώστε να αξιολογηθούν από αντίστοιχη επιτροπή (αντί της διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων του παρελθόντος). Παραλαμβάνοντας τους φακέλους με τις αιτήσεις των υποψήφιων βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη καθώς υποψηφιότητα είχε καταθέσει και ο γνωστός πειρατής του Θερμαϊκού. Ο ίδιος, δεν διεκδικούσε σαφώς τη θέση της Βασίλισσας, αλλά τη θέση του Βασιλιά, που μέχρι τότε δεν υπήρχε.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν τον ρόλο του Βασιλιά, ο πειρατής του Θερμαϊκού επιβεβαίωσε πλήρως όσους τον εμπιστεύτηκαν μιας και έχει πλέον μετατραπεί σε ένα σημείο αναφοράς του θεσμού.

Κατά τη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων ο Βασιλιάς με το πειρατικό του σπαθί και την αφοπλιστικά εντυπωσιακή του εμφάνιση βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στα social media, καθώς φωτογραφιζόταν ευχαρίστως με επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής προβάλλοντας τον θεσμό του Καρναβαλιού. Καθ’ όλη τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων οι επισκέπτες και οι καρναβαλιστές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν σε κάποιο σημείο της πόλης τον Βασιλιά, να συνομιλήσουν μαζί του και φυσικά να φωτογραφηθούν.

Ο ίδιος, ακούραστος, διέσχιζε κεντρικά και περιφερειακά σημεία της πόλης, επισκεπτόμενος επιχειρήσεις της περιοχής, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην προβολή τους. Μάλιστα η επικοινωνιακή του δράση δεν περιορίστηκε στην Ξάνθη, μιας και μερίμνησε για τις επισκέψεις του σε γειτονικές πόλεις προβάλλοντας και εκεί το Καρναβάλι της Ξάνθης. Μεταξύ άλλων βρέθηκε στο τηλεοπτικό πλατό ενημερωτικής εκπομπής του Open, ενώ ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση επικοινωνίας με τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα