Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αρνητική πρωτιά για την Ξάνθη – 8 στις 10 επιχειρήσεις με απώλειες

Κοινοποίηση



Κ. Χατζημιχαήλ: Αρνητικές οι επιδόσεις της θρακικής επιχειρηματικότητας

«Έτος πιέσεων και αρνητικών επιδόσεων της θρακικής επιχειρηματικότητας», χαρακτηρίζει το 2018 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ), Κώστας Χατζημιχαήλ , «παρά τη θετική προοπτική για το οικονομικό περιβάλλον στη Θράκη και τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από την οριακή μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας».

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης αποτύπωσης του οικονομικού περιβάλλοντος στη Θράκη κατά το προηγούμενο έτος, ο κ. Χατζημιχαήλ, μεταξύ άλλων,  κάνει λόγο για αποτύπωση μίας εικόνας «κόπωσης της τουριστικής κατανάλωσης προϊόντων και premium υπηρεσιών», κάτι που όπως υπογραμμίζει είχε επισημανθεί και στην έκθεση του 2017.

Σημειώνει πως «οι σταθεροποιητικές τάσεις που καταγράψαμε στο τοπικό οικοσύστημα στην έκθεσή μας για το 2017 και η σταδιακή αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, δεν κατέστησαν εφικτή την αύξηση των πωλήσεων…Έξι στις δέκα επιχειρήσεις της Θράκης εμφανίζουν μείωση στα ετήσια οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2018 (57,70%)». Η εν λόγω επίδοση, εκτιμά ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ, «ακολουθεί τη γενική αρνητική εικόνα του ελληνικού εμπορίου και της πτώσης των πωλήσεων που εμφάνισαν στο ίδιο ποσοστό οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πανελλαδικά, για το ίδιο έτος».

Ως προς την επιμέρους εικόνα της οικονομίας στους τρεις νομούς της Θράκης, από τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει πως «Εκείνη που πλήττεται περισσότερο, με οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις (81,09%) να εμφανίζουν απώλειες, κατά περίπτωση σοβαρές, στους ετήσιους τζίρους του 2018, είναι η οικονομία της Ξάνθης. Στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή , το ποσοστό των επιχειρήσεων που κατέγραψαν αρνητικές επιδόσεις, ανέρχεται στο 40,61% και 51,40% αντίστοιχα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα