Σάρωσε η Ξάνθη στον διαγωνισμό ρομποτικής

Σάρωσε η Ξάνθη στον διαγωνισμό ρομποτικής


Το  Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το Xanthi TechLab σε αγαστή συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μετά τον επιτυχημένο προκριματικό διαγωνισμό first lego league xanthi 2019, συγχαίρει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στη τελική φάση στις 16-17 Μαρτίου που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Aπό τις συνολικά 24 ομάδες οι 9 προκρίθηκαν, με τις 6 εξ αυτών να είναι από την Ξάνθη. Ο προκριματικός της Ξάνθης συνεχίζει το θεσμό που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια θέτωντας τις υποδομές να καθιερωθεί ως κορυφαίο γεγονός της καινοτομίας της εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Α.Μ.Θ.


Το FIRST LEGO League τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου,  έχει τίτλο ÍNTO ORBIT και προκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του. Εκεί οι μικροί μας φίλοι λειτουργώντας ως μικροί μηχανικοί και επιστήμονες καλούνται να λύσουν προβλήματα και να σκεφτούν ιδέες.  Στην Ελλάδα διοργανώνεται από τo Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο eduACT- Δράση για την Εκπαίδευση.

Το Κέντρο Πολιτισμού πιστό στο ραντεβού του συγχαίρει τις ομάδες που προκρίθηκαν και θα συνεχίσει να εξελίσσει και να στηρίζει το θεσμό του First Lego league Xanthi, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τον διαγωνισμό.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال