Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες καρναβαλιστές στην Ξάνθη – Πλημμύρισε η πόλη

Κοινοποίηση

Με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην Ξάνθη, το μεσημέρι της Κυριακής.

Συνολικά 32 σύλλογοι, με 7 άρματα και πάνω απο 16.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης χορεύοντας και διασκεδάζοντας σε
αποκριάτικους ρυθμούς. Η παρέλαση ξεκίνησε από τη δυτική είσοδο της πόλης με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία και μεταδόθηκε για ακόμη μια χρονιά από την ΕΡΤ3.

Την παρέλαση άνοιξε ο Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού μαζί με τη βασίλισσα και τις πριγκίπισσες, ενώ ακολούθησαν τα πληρώματα με τους καρναβαλιστές. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος το θέμα του αποκριάτικου θεσμού ήταν ο έρωτας.

Χιλιάδες επισκέπτες 

Η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της Αστυνομίας, ενώ για ακόμη μια χρονιά η χώρος του αεροδρομίου στον Ζυγό, αξιοποιήθηκε για τη στάθμευση των οχημάτων των επισκεπτών.

Στην δυτική είσοδο της πόλης αλλά και στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπου καταλήγει κάθε χρόνο η παρέλαση, τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των καρναβαλιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή της αποκριάς παρατηρήθηκε ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην περιοχή.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη XanthiNea.gr (@xanthinea.gr) στις

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα