Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θράκη: 28χρονος χάρισε ζωή σε τρεις ανθρώπους

Κοινοποίηση

Μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους έδωσαν οι γονείς ενός 28χρονου άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, άλλα δυστυχώς κατέληξε εγκεφαλικά νεκρός.

Ο άτυχος άνδρας είχε μία πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, στην οποία δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει και όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός του, οι γιατροί της ΜΕΘ πρότειναν στους γονείς του την δωρεά των οργάνων του.

«Θέλω να συγχαρώ του γονείς του νέου για τη γενναιότητά και το μεγαλείο της ψυχής τους» λέει στο «R» o διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δρ. Ιωάννης Πνευματικός.

Επίσης, ο κος Πνευματικός συγχαίρει και τους γιατρούς και το προσωπικό της ΜΕΘ που διεκπεραίωσαν τη δωρεά με επικεφαλής τον Δρ Βασίλειο Παπαϊωάννου, καθώς ο ίδιος ο κος Πνευματικός χρειάστηκε να απουσιάσει εκτάκτως.

Από τον 28χρονο δωρήθηκαν τελικά η καρδιά, οι δύο νεφροί και το ήπαρ του, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ελλάδας με τρεις ειδικές πτήσεις που εξυπηρέτησε το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης -εκτάκτως- το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Για την επιχείρηση της δωρεάς ταξίδεψε από το Βερολίνο και ειδική ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανσμού Μεταμοσχεύσεων, με σκοπό να δωρηθούν και οι πνεύμονες του 28χρονου, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό για τεχνικούς και ιατρικούς λόγους.
reportal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα