Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα αδεσποτα της Ξάνθης συγκινούν τους Ευρωπαίους

Κοινοποίηση

Αναλαμβάνουν ζώα “που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη”, κατά κύριο λόγο ζώα που στην Ελλάδα δεν θα είχαν πολλές ελπίδες είτε να βρούνε ένα σπίτι είτε να φιλοξενηθούν εύκολα για μεγάλο διάστημα από μια δομή.

Ζώα που είτε “πετάχτηκαν” στο δρόμο όταν κούρασαν τους ανθρώπους είτε χτυπήθηκαν και αφέθηκαν στην τύχη τους από ασυνείδητους. “Θα βρούμε ένα ζωάκι που θα φτάσει στα χέρια μας μετά από δύσκολες διαδικασίες όπως ένα τροχαίο, αλλά και ένα ζώο παράλυτο, ένα ζώο πολύ γέρικο, που δεν μπορεί να επιβιώσει στο δρόμο, κάποια κουτάβια, πολλές φορές δε κουτάβια που θα βρούμε πολλά μαζί, πεταμένα” εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτούλια» Ξάνθης, Άννα-Μαρία Ζαφειριάδου, ενώ περιγράφει την καινοτόμο εθελοντική προσπάθεια αγάπης των μελών του σωματείου τη πόλης της Θράκης και το πώς αυτά τα ζώα βρίσκουν σπίτια σε όλη την Ευρώπη, σπίτια όπου τα περιμένουν με μια ανοιχτή αγκαλιά.

“Συνήθως οι ξένοι όταν έρχονται στην Ελλάδα κλαίνε, γιατί αντικρίζουν μια εικόνα που δεν την έχουν ξαναδεί, όπως εμείς θα βλέπαμε παιδάκια χτυπημένα ή νηστικά στο δρόμο” εξηγεί με περιγραφικότητα η κα Ζαφειριάδου και τονίζει πως η διάθεση, και σε πολλές περιπτώσεις μεταφορά συνοδεία Ελλήνων εθελοντών ζώων, από την Ελλάδα των ταλαιπωρημένων ζωντανών στα τους νέα σπίτια στην ΕΕ έχει αποκτήσει δυναμική αξιοπρόσεκτη. “Δεν είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε στην Ελλάδα, είναι όμως κάτι που έχουμε αποφασίσει και το κάνουμε με πολλή αγάπη και μετά από έξι χρόνια δουλειάς και προσπάθειας έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα” τόνισε η κα Ζαφειριάδου, ενώ εξήγησε πως η ιδέα ξεκίνησε όταν υπήρξε αριθμός ζώων που είχαν ανάγκη να φιλοξενηθούν κάπου και δημιουργήθηκε ένας χώρος.

“Ένα καταφύγιο χρειάστηκε στην Ξάνθη”, χώρος που φιλοξενεί σε μια δεδομένη στιγμή περίπου 130 αδέσποτα ζώα. “Είναι ζώα που είχαν κάποια στιγμή ανάγκη ζωής ή θανάτου και δεν είχαν πού να πάνε, γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι και υποδομές στην Ελλάδα” τόνισε η κα Ζαφειριάδου, ενώ περιέγραψε τη διαδικασία μέχρι να βρεθεί, αξιολογηθεί και επιλεγεί ένα σπίτι στην Ευρώπη, σπιτικό όπου περιμένουν να φροντίσουν το, πρώην πλέον, αδέσποτο ζωντανό οι εθελοντές νέοι ιδιοκτήτες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα