Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύο Βραβεία στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Κοινοποίηση

Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book) για την εικονογράφηση και το κείμενο στις Cabassa Mariona (εικονογράφηση) και Σοφία Πανίδου (συγγραφή) για το βιβλίο Ζαχρά και Νικόλας: οι ιστορίες τους.

Βραβείο σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή βιβλίου μεταφρασμένου στα ελληνικά, για παιδιά ή νέους στις Kimberly Brubaker Bradley (συγγραφή) και Στέλλα Κάσδαγλη (μετάφραση) για το βιβλίο Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου.

Δύο βραβεία απέσπασαν οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για βιβλία που εκδόθηκαν το 2018, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για το 2019 το Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book) για την εικονογράφηση και το κείμενο απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία στις Cabassa Mariona (εικονογράφηση) και Σοφία Πανίδου (συγγραφή) για το βιβλίο Ζαχρά και Νικόλας: οι ιστορίες τους. Πρόκειται για ένα διαφορετικό παιδικό βιβλίο με άξονα το προσφυγικό ζήτημα και τον τρόπο με τον οποίον το βιώνουν στην καθημερινότητά τους τα παιδιά.

Το βραβείο σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή βιβλίου μεταφρασμένου στα ελληνικά, για παιδιά ή νέους για το 2018 απονεμήθηκε στις Kimberly Brubaker Bradley (συγγραφή) και Στέλλα Κάσδαγλη (μετάφραση) για το βιβλίο Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου. Το μυθιστόρημα αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Η δεκάχρονη Έιντα, που υποφέρει από μια εκ γενετής δυσπλασία στο ένα της πόδι, δραπετεύει με τον αδερφό της στη βρετανική επαρχία και εκεί θα ξεκινήσει μια νέα ζωή μαθαίνοντας το αυτονόητο: πως έχει ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα