Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Fake news” το τροχαίο με 21χρονο ντελιβερά στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Μια άκρως κατασκευασμένη και παραπλανητική είδηση με πρωταγωνιστή έναν υποτιθέμενο διανομέα στην Ξάνθη κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Στην εν λόγω δημοσίευση κοινοποιείται η ιστορία ενός διανομέα ο οποίος είχε ενα ατύχημα με το μηχανάκι του κατα τη διάρκεια της εργασίας του. Μάλιστα απεικονίζεται και ενα δίκυκλο όχημα τρακαρισμένο και ακινητοποιημένο. Τα παραπλανητικά δημοσιεύματα ωστόσο αποδίδουν την εν λόγω κοινοποίηση σε διανομέα, τον οποίο μάλιστα και προσδιορίζουν ηλικιακά ως 21χρονο, ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι το ατύχημα σημειώθηκε στην Ξάνθη.

Κάνοντας μια (πρόχειρη) έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώνει κανείς εύκολα πως πρόκειται για fake news. Πρόκειται για μια ανάρτηση που έγινε πριν απο μερικές ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος επιχείρησε να καταδείξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι διανομείς. Το ατύχημα δεν έχει συμβεί στην Ξάνθη (το πιστοποιεί και η ίδια η φωτογραφία που συνοδεία την ανάρτηση) και ουδεμία σχέση έχει με την περιοχή.

Την εν λόγω ανάρτηση αναπαρήγαγαν κάποια ΜΜΕ τα οποία λανθασμένα ανέφεραν οτι πρόκειται για 21χρονο διανομέα απο την Ξάνθη που ενεπλάκη σε τροχαίο. Η κατασκευασμένη είδηση δεν άργησε να γίνει ανάρτηση και σε ιδιαίτερα δημοφιλή ΜΜΕ της χώρας, τα οποία έσπευσαν να αναπαράγουν την ψεύτικη είδηση. 

Η αρχική ανάρτηση:
 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα