Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βροχή τα παράνομα παρκαρίσματα στην Ξάνθη – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση



Ένα καθημερινό πρόβλημα που αναδεικνύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι κάτοικοι της περιοχής

Σε έναν αγώνα καταγραφής των αναρίθμητων (τείνουν προς το άπειρο) παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων μέσα στην Ξάνθη, έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι της περιοχής.

Στην διαδικτυακή ομάδα “Στραβά και Ανάποδα” σχεδόν σε καθημερινή βάση χρήστες αναρτούν φωτογραφίες που απεικονίζουν κάποιο ανορθόδοξο και ταυτόχρονα παράνομα παρκάρισμα, με τις εικόνες να έχουν πυροδοτήσει μια μεγάλη διαδικτυακή (και όχι μόνο) συζήτηση.

Είναι γνωστό πως η Ξάνθη υστερεί δομικά και λειτουργικά στο κομμάτι της παροχής θέσεων στάθμευσης οχημάτων, κυρίως δε στο κέντρο της πόλης. Την ίδια στιγμή η ασυδοσία και το θράσος που επιδεικνύουν δεκάδες οδηγοί έρχεται να επιτείνει το πρόβλημα, με τα ΙΧ τα καταλαβαίνουν πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών ή μπάρες αναπήρων.

Στο σύνολο τους οι πολίτες που επιλέγουν να τοποθετηθούν δημοσίως για το ιδιαίτερο σοβαρό αυτό ζήτημα της Ξάνθης, επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στους οδηγούς (για την παιδεία τους και τον τρόπο που επιλέγουν να σταθμεύουν τα οχήματα τους), όσο και στον δήμο για τις υπάρχουσες υποδομές και την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης (και όχι μόνο). Η κριτική επεκτείνεται και στον ρόλο των Αρχών καθώς και στο κατά πόσο η εντατικοποίηση των ελέγχων και η πιο συχνή επιβολή προστίμων στους παραβάτες μπορεί να αποφέρει καρπούς.

Το σίγουρο πάντως είναι πως τα τελευταία χρονιά η κατάσταση στους δρόμους της πόλης έχει επιδεινωθεί, με το πρόβλημα να οξύνεται αντί να επιλύεται, ενώ αξιολογώντας την εικόνα που παρουσιάζουν οι υποδομές της πόλης (κλειστό Δημοτικό πάρκιγκ, περιορισμένες επιλογές μετακίνησης), ελάχιστες προσπάθειες γίνονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα