Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΑ: Το τρένο του μεγάλου εκσυγχρονισμού

Κοινοποίηση

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Απρίλιος 2019
Γιώργος Αγγελετόπουλος
Ευάγγελος Αρεταίος
Σελίδες: 176  · Σχήμα: 14,5×20,5
ΙSBN:978-960-569-996-3  · Τιμή: 12,99 €

Ένα σύγχρονο οδοιπορικό στην Τουρκία που αποδεικνύει πως, αντίθετα από ό,τι θα επιθυμούσε ο Ερντογάν, η κοινωνία της χώρας του εκσυγχρονίζεται ραγδαία.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος και ο ιστορικός Γιώργος Αγγελετόπουλος, συγγραφείς του βιβλίου ΤΟΥΡΚΙΑ: Το τρένο του μεγάλου εκσυγχρονισμού που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Οι συγγραφείς, βασισμένοι στην ιστορία και την κοινωνιολογία τόσο της Τουρκίας όσο και των μουσουλμανικών κοινωνιών εν γένει, αποκαλύπτουν την αντιφατική αυτή πορεία της Τουρκίας, όπου ο αυταρχισμός κι ο εθνικισμός έρχονται αντιμέτωποι με την ατομικότητα που αμφισβητεί το παραδοσιακό, κυρίαρχο μοντέλο συμπεριφορών. 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό επιτόπιας δημοσιογραφικής έρευνας και κοινωνιολογικής θεωρητικής πλαισίωσης και εξηγεί με κατανοητό τρόπο τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας, απέναντι στις ξένες χώρες αλλά και στους ίδιους της τους πολίτες.

Οι συγγραφείς
Ο Ευάγγελος Αρεταίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Νομικά στη Γαλλία και Ισλαμικές Σπουδές στο Βέλγιο. Από το 1996 μέχρι σήμερα επισκέπτεται συστηματικά την Τουρκία και ταξιδεύει στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη. Έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1999 μέχρι το 2007, εργαζόμενος ως ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στον ελληνικό συνδρομητικό ιστότοπο Inside Story, καλύπτοντας θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Έχει δημοσιεύσει δύο μυθιστορήματα, μια συλλογή διηγημάτων και ένα δημοσιογραφικό οδοιπορικό για την πολιτική και την κοινωνία στην Τουρκία με τίτλο Από την ουτοπία του Γκεζί στο πραξικόπημα.

Αγορα του βιβλίου εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα