Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Διασυνοριακή συνάντηση της ΕΛΣΤΑΤ με τη Στατιστική Υπηρεσία της Βουλγαρίας

Κοινοποίηση

Διμερή διασυνοριακή συνάντηση διοργάνωσε η ΕΛΣΤΑΤ από κοινού με τη Στατιστική Υπηρεσία της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο Στατιστικών Υπηρεσιών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Απριλίου, στο Κάρτζαλι της Βουλγαρίας και στην Ξάνθη, αντίστοιχα.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Κεντρική Υπηρεσία και τα Περιφερειακά Γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας, καθώς και από την Κεντρική Υπηρεσία και τα Αυτοτελή Γραφεία Στατιστικής Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου της ΕΛΣΤΑΤ.
 
Τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν κατά την ημερίδα στις 23 Απριλίου στην Ξάνθη, αφορούσαν στην παρουσίαση του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και του Ελληνικού Στατιστικού Προγράμματος για τα έτη 2020- 2022, καθώς και στην Απογραφή Γεωργίας 2020, στις Στατιστικές Εμπορίου και Επιχειρήσεων, στις Κοινωνικές Στατιστικές και στις Στατιστικές Τουρισμού και τέλος, σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας μεταξύ των δύο Στατιστικών Υπηρεσιών.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, οι παρουσιάσεις των εισηγητών, καθώς και το ειδικό ενημερωτικό έντυπο που κατήρτισε η ΕΛΣΤΑΤ, με στατιστικά στοιχεία που σκιαγραφούν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.statistics.gr/el/elstat-bnsi-meeting.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα