Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Στον Δήμο Ιδαλίου Κύπρου κυμάτισε η σημαία του Δήμου Ξάνθης

Κοινοποίηση

Στις λαμπρές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιστορικής και θρησκευτικής επετείου της  25ης Μαρτίου 1821 του Δήμου Ιδαλίου της Κύπρου, συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης Μαρίνος Σδρέβανος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Ιδαλίου της Κύπρου Λεόντιου Καλλένου προς τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ανήμερα της εθνικής εορτής ο κ. Σδρέβανος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας στη Δοξολογία που τελέστηκε και παρακολούθησε την εορταστική παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Μάλιστα, η σημαία του Δήμου μας άνοιξε την αυλαία της παρέλασης, κυματίζοντας δίπλα στη σημαία του Δήμου Ιδαλίου, στην Ελληνική και στην Κυπριακή σημαία, τιμώντας με αυτό τον συμβολικό τρόπο ο Δήμος Ιδαλίου τον προσκεκλημένο Δήμο Ξάνθης.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη ενίσχυσε περαιτέρω τις σχέσεις των δύο Δήμων, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη δημοτικών εκπροσώπων μετά την υπογραφή του Διεθνούς Πολιτιστικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και του Δήμου Ιδαλίου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, στο Δημαρχείο της πόλης μας, η οποία και αποτέλεσε την έναρξη κοινής δράσης και συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της νεολαίας και των ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου καθώς και στην ανάπτυξη κοινών θεματικών προγραμμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα