Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Μέχρι και 12.000€ για την παράνομη υιοθεσία

Κοινοποίηση

Από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος ενέχονται σε τρεις παράνομες υιοθεσίες βρεφών.Μέχρι και 12.000 ευρώ, πλήρωναν άτεκνα ζευγάρια μέλη κυκλώματος εμπορίας βρεφών, για να σφίξουν ένα μωράκι στην αγκαλιά τους και να το μεγαλώσουν. Όμως, με δεδομένο ότι πίσω από αυτές τις αγοραπωλησίες, κρύβονται κυκλώματα, τα μέλη των οποίων εκμεταλλεύονται τόσο τις νεαρές μητέρες των μωρών όσο και τους υποψήφιους θετούς γονείς, για άλλη μια φορά επενέβη η Αστυνομία.

Έτσι ως μέλη κυκλώματος που εμπλέκονται σε παράνομες υιοθεσίες συνελήφθησαν σε Έβρο και Ξάνθη τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, εξακριβώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, είχαν συστήσει οργανωμένο κύκλωμα με σκοπό τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών, ήδη από το 2016.

Μετέφεραν έγκυες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα
Δρώντας υπό την καθοδήγηση του φερομένου ως αρχηγού του κυκλώματος, μετέφεραν εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν.

Μέχρι 5.000 ευρώ η αμοιβή των μητέρων
Μετά τον τοκετό και αφού με τη διαμεσολάβηση των μελών της ομάδας πραγματοποιούνταν υιοθεσίες των νεογνών, έναντι αμοιβής, σε ζευγάρια στην Ελλάδα, οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, λαμβάνοντας μέρος από την αμοιβή. Αυτή, κατά πληροφορίες, κυμαινόταν κοντά στις 5.000 ευρώ.

Τρεις παράνομες υιοθεσίες
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος ενέχονται σε τρεις παράνομες υιοθεσίες βρεφών, ενώ στο κύκλωμα εμπλέκονται άλλα έξι άτομα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Ένα ζευγάρι ζει στο εξωτερικό
Ήδη, κατά τα στοιχεία των αστυνομικών ένα άτεκνο ζευγάρι που πήρε ένα μωράκι, έχει εγκατασταθεί εδώ και καιρό σε χώρα του εξωτερικού.
Του Πέτρου Καρσιώτη
alphafreepress.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα