Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με 33 εθνικά ρεκόρ έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης ΟΠΑΠ

Κοινοποίηση

Με 33 εθνικά ρεκόρ έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης ΟΠΑΠ. Συνολικά και τις δύο ημέρες των αγώνων, καταρρίφθηκαν 90 ρεκόρ, ενώ σημειώθηκαν πολλές και σημαντικές επιδόσεις από τα πρωτοκλασσάτα ονόματα της ελληνικής κολύμβησης, τα οποία προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Ξεχώρισαν οι πανελλήνιες επιδόσεις των Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (50μ. πρόσθιο γυναικών: 1:19.25), Μαρία Τσάκωνα (200μ. μεικτή ατομική γυναικών: 3:46.15),  Μαρία Κυριακίδου (100μ. ελεύθερο γυναικών: 1:39.53, 200μ. μεικτή ατομική γυναικών: 4:14.25) και Νίκη Παταρίδου (100μ. ελεύθερο γυναικών: 1:05.86). Η τελευταία ήταν μέλος και της ομάδας (μαζί με τους Μιχαλεντζάκη, Γκουλή, Λέργιο) που κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 4×100μ. ελεύθερο μεικτό με επίδοση 4:44.38.
To Πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου οι Έλληνες κολυμβητές να επιβεβαιώσουν ή να «πιάσουν όρια για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 15 Σεπτεμβρίου στο Aquatics Centre του Λονδίνου.  Όσοι δεν τα κατάφεραν, θα έχουν τουλάχιστον άλλη μία ευκαιρία, σε λίγες ημέρες, στο πανίσχυρο διεθνές μίτινγκ που διεξάγεται παραδοσιακά τέτοια εποχή στο Βερολίνο.

Να θυμίσουμε ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ ήταν το δεύτερο ουσιαστικό αγωνιστικό τεστ για την πλειοψηφία των Ελλήνων κολυμβητών, μετά από την 13η Ανοικτή Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο της Πτολεμαίδας στις αρχές Απριλίου και στην οποία καταρρίφθηκαν συνολικά 14 εθνικά ρεκόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα