Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για τη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο

Κοινοποίηση

Στις 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Στάση Εργασίας των Τραυματιοφορέων. Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης οι εργαζόμενοι συνάδελφοι είναι αποφασισμένοι και σύσσωμοι να αγωνιστούν για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και κατ’ επέκταση για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος.

Βασικό τους αίτημα είναι η πρόσληψη τραυματιοφορέων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Οι συνάδελφοι τραυματιοφορείς καθημερινά δίνουν τα μέγιστα για την εξυπηρέτηση των ασθενών δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο.

Η υποστελέχωση είναι σημαντική με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των διακομιδών ασθενών από τμήμα σε τμήμα. Η άμεση μεταφορά είναι πολλές φορές κρίσιμη για τους ασθενείς.

Στις 4600 Οργανικές Θέσεις τραυματιοφορέων των Νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2200 με τις κενές Οργανικές θέσεις να είναι πάνω από 50%. Παρόλο που η Κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις, για ψηφοθηρικούς λόγους μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς φύλακες στους Δήμους με Νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (Ν. 4604/2019, άρθρο 87) πράγμα που θα διογκώσει το ήδη μεγάλο πρόβλημα.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης παραβρέθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των συνάδελφων τραυματιοφορέων, αιτήματα που αφορούν όλους τους πολίτες της Ξάνθης.

Ζητάμε άμεσα την πρόσληψη τραυματιοφορέων στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έτσι ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας να είναι άμεσες και αποτελεσματικές.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και καλούμε κάθε θεσμικό φορέα να επέμβει ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ξάνθη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα