Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προκλητική δήλωση της προέδρου του ΚΙΕΦ που κέρδισε τις εκλογές σε Ροδόπη και Ξάνθη

Κοινοποίηση

«Είμαστε τουρκικό κόμμα, μητέρα πατρίδα μας η Τουρκία»

Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ πέτυχε πολύ υψηλές επιδόσεις στη Δυτική Θράκη στις ευρωεκλογές, καθώς κατέγραψε το βράδυ της Κυριακής πρωτιά σε Ξάνθη και Ροδόπη με ποσοστά που προσέγγισαν μέχρι και το 40%.

Η αρχηγός του κόμματος Τσιγδέμ Ασάφογλου, σε δηλώσεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τόνισε ότι το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας είναι τουρκικό και ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι επίσης τουρκική. Μάλιστα η πρόεδρος του ΚΙΕΦ δήλωσε πως και η ίδια αισθάνεται και είναι Τουρκάλα.

«Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» ανέφερε.

Σε σχετική ερώτηση επεσήμανε ότι πατρίδα της είναι η Ελλάδα, αλλά «μητέρα πατρίδα της» είναι η Τουρκία και όπως εξηγεί εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα η οποία είναι και εθνική (τουρκική) και «θρησκευτική».

Το ΚΙΕΦ βγήκε πρώτο και στην Ξάνθη και οι επιτελείς του υποστηρίζουν ότι το κόμμα πλέον στέλνει ηχηρό μήνυμα τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

Μετά τη νίκη του ΚΙΕΦ σε Ροδόπη και Ξάνθη, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu εξέδωσε τηλεγράφημα, στο οποίο τόνιζε πως «το κόμμα συγκέντρωσε την υποστήριξη της τουρκικής εθνότητας που ζει στην περιοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα