Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το φυσικό αέριο φθάνει στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Εντός του Ιουνίου, θα γίνει η δημοπράτηση των έργων για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη  Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου, θα δοθεί πρόσβαση σε έξι πόλεις της περιοχής, σε Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ορεστιάδα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ, η ανάδειξη των αναδόχων κατασκευής των έργων, προμήθειας υλικών, διοίκησης και επίβλεψης έργου, καθώς και επιθεώρησης τρίτου μέρους θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Τα έργα κατασκευής των δικτύων θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ οι συνδέσεις των τελικών καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Διαδικασία

Για τις πρώτες έξι πόλεις  (Κομοτηνή, Ξάνθη, Χαλκίδα, Λαμία, Κατερίνη, Σέρρες), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου στη ΔΕΔΑ (τηλεφωνικό κέντρο 216 2000401 και 216 2000499 ) προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να δουν εάν θα υπάρχει δίκτυο στην περιοχή τους.

Η σύνδεση είναι δωρεάν μέχρι το ρολόι ενώ, εάν χρειαστούν εσωτερικές εργασίες εντός του κτηρίου, τότε το κόστος βαρύνει τον πελάτη, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να απευθυνθεί στην εταιρεία προμήθειας της επιλογής του για να εξασφαλίσει φυσικό αέριο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα