Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δράμα: 43χρονος απέσπασε 20.000€ από ηλικιωμένη με τηλεφωνική απάτη!

Κοινοποίηση



Δικογραφία σε βάρος 43χρονου Βούλγαρου σχηματίστηκε στη Δράμα, για εμπλοκή σε μια περίπτωση τηλεφωνικής απάτης και σε 6 απόπειρες.

Ο δράστης και οι συνεργοί του, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, εξαπάτησαν μια 82χρονη Ελληνίδα, από την οποία απέσπασαν 20.000€ ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 6 πολίτες.

Ο 43χρονος υποδυόταν τον γιατρό και ζητούσε από τους ανυποψίαστους πολίτες χρηματικά ποσά για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, ενώ άγνωστη δράστιδα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο!

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δράμας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 43χρονου, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και ακόμα 2 άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών του, για εγκληματική οργάνωση και της απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Με αφορμή τις τηλεφωνικές απάτες, η ΕΛΑΣ έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Αναλυτικότερα:
– Mην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
– Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
– Mην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
– Mην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
– Eπισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα