Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένοχος ο Κορκονέας για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Κοινοποίηση

Πέρασαν 11 χρόνια από τις 6 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα που δολοφονήθηκε ο 15χρονος, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Σήμερα Μικτό Ορκωτό Εφετειο Λαμίας, έκρινε ένοχο τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μάλιστα, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr.

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού, ενώ απούσα ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το πρωτόδικο δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που ήθελε μέτρα όλη της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Από την άλλη,αθώος λόγω έλλειψης διπλού δόλου ο οποίος απαιτείται, κρίθηκε λόγω αμφιβολιών ο «συνοδός» του Βασίλης Σαραλιώτης.

Ο ειδικός φρουρός βρίσκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε 10ετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την απόφαση του Εφετείου που τον έκρινε αθώο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα