Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θράκη

Κοινοποίηση

Καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση πλήττει τη Θεσσαλονίκη, όπου έπεσαν δέντρα σε Αγία Τριάδα και Άσσηρο.
Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία. Η κακοκαιρία αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τη Χαλκιδική, όπου χωρίς ρεύμα είναι οικισμοί στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία.
Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα από έντονη χαλαζόπτωση

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης, στη διάρκεια  καλοκαιρινού μπουρινιού που ξέσπασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ήταν αρκετά για να προκληθούν, μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα.

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είδαν να θρυμματίζονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι βιτρίνες των καταστημάτων τους, παράθυρα και τζαμαρίες των σπιτιών τους, από τις μπάλες χαλαζιού, που όπως λένε ήταν σε μέγεθος μήλου. Στην πλατεία της Μάκρης οι αστυνομικές Αρχές καταγράφουν ήδη τις ζημίες των οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται καταιγίδες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα